Evenimentul „Tennis Plays for Peace” a strâns 1,2 milioane de dolari pentru Ucraina

Evenimentul "Tennis Plays for Peace" de la US Open a dus la strângerea a 1,2 milioane de dolari pentru Ucraina, potrivit Asociaţiei de Tenis a Statelor Unite (USTA), înainte de ultimul eveniment de Grand Slam din acest an.

173 afișări
Imaginea articolului Evenimentul „Tennis Plays for Peace” a strâns 1,2 milioane de dolari pentru Ucraina

Sursa foto: Twitter US Open

Iniţiativa de la New York a reunit o pleiadă de vedete, actuali şi foşti jucători, printre care spaniolul Rafael Nadal, de 22 de ori câştigător de Grand Slam, poloneza Iga Świątek, dublă campioană la Roland Garros, şi americanul John McEnroe, care a câştigat nouă titluri de Grand Slam între 1979 şi 1992.

„Am făcut asta pentru mine, mai ales pentru că Ucraina este chiar lângă ţara mea şi pentru că noi, ca polonezi, suntem cu adevărat uniţi şi ajutăm, şi vreau să folosesc fiecare ocazie pentru a le arăta oamenilor că toţi putem fi uniţi", a declarat Świątek, numărul unu mondial la simplu feminin, cittă de insidethegame.biz.

Poloneza a făcut echipă cu Nadal pentru a-i înfrunta pe McEnroe şi pe compatrioata sa Coco Gauff, într-unul dintre momentele importante ale evenimentului.

"Pentru mine, a-mi exprima opinia este ceva ce preţuiesc dintotdeauna", a spus Gauff.

„Întotdeauna am spus că poţi schimba lumea cu racheta ta.

Aşa că a fi aici astăzi pe Armstrong Arena şi a juca pentru o cauză atât de uimitoare este ceva ce nu voi lua de bun şi sunt recunoscătoare că o fac printre legendele sportului."

Jucătoarele ucrainene Dayana Yastremska, Katarina Zavatska şi Daria Snigur - precum şi foştii jucători Sergiy Stakhovsky şi Olga Savchuk - au fost, de asemenea, prezenţi pe Armstrong Arena.

USTA a precizat că toate încasările din bilete de la acest eveniment au fost direcţionate către Fondul de ajutor pentru criza din Ucraina al GlobalGiving.

Cu doar câteva ore înainte de începerea evenimentului, s-a anunţat că jucătoarea belarusă Victoria Azarenka nu va participa.

„În ultimele 24 de ore, după o analiză atentă şi un dialog cu toate părţile implicate, Victoria Azarenka nu va participa în această seară la turneul nostru demonstrativ „Tennis Plays for Peace"", s-a arătat într-un comunicat al USTA, înainte de începerea evenimentului.

"Vika este o jucătoare şi un lider puternic şi apreciem dorinţa ei de a participa.

Având în vedere sensibilităţile faţă de jucătorii ucraineni şi conflictul în curs de desfăşurare, credem că aceasta este cea mai bună măsură pentru noi", s-a mai precizat în comunicat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici