FC Braşov s-a calificat în sferturile Cupei României

Divizionara secundă FC Braşov a învins, joi, cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, formaţia Oţelul Galaţi, în optimile de finală ale Cupei României "Timişoreana" şi s-a calificate în sferturile competiţiei.

2 afișări
Imaginea articolului FC Braşov s-a calificat în sferturile Cupei României

FC Braşov s-a calificat în sferturile Cupei României

La finalul primelor 90 de minute de joc şi după cele două reprize de prelungiri, scorul a fost egal 2-2.

Golurile Oţelului au fost marcate de S. Ilie '16 şi E. Jula '24, în timp ce pentru FC Braşov au înscris Marian Cristescu '65 şi Robert Ilyeş '75 (penalti).

A fost nevoie de executarea a 14 lovituri de departajare pentru desemnarea echipei învingătoare. Pentru Oţelul au marcat: Jula, Jelev, Szekely şi Semeghin, în timp ce Stan, Paraschiv şi Labukas au ratat. Pentru FC Braşov au marcat: Ilyes, Ionescu, Adriano, Roman şi Oros, în timp ce Hadnagy şi M.Cristescu au ratat.

Meciul a fost întrerupt aproximativ cinci minute, după ce, în minutul 47, arbitrul Sebastian Colţescu a acordat penalti pentru FC Braşov, după un duel Jelev -Hadnagy, lucru care a stârnit furia jucătorilor gălăţeni. Colţescu a anulat decizia de a acorda penalti, a arătat iniţial corner şi apoi a dat minge de arbitru.

În teren au intrat antrenorul braşovenilor Răzvan Lucescu, care le-a cerut jucătorilor să iasă din teren, şi preşedintele Dinu Gheorghe, iar tehnicianul a fost trimis în tribună. În cele din urmă, braşovenii au continuat partida.

Din minutul 74 şi antrenorul Petre Grigoraş a fost trimis în tribune pentru că a pătruns pe teren protestând, iar după câteva minute de parlamentări, tehnicianul le-a cerut la rândul său jucătorilor gălăţeni să iasă de pe teren, însă aceştia au fost opriţi de atacantul Emil Jula şi au continuat meciul.

Meciul a fost arbitrat de Sebastian Colţescu, ajutat la cele două linii de Cornel Fecioru şi Sebastian Stoianof. Rezervă a fost Radu Petrescu.

Observatori au fost Viorel Boiţ şi Dan Petrescu.

Tehnicianul FC Braşov, Răzvan Lucescu, a declarat, la finalul meciului, că Moş Nicolae a venit pentru el joi seară.

"Moş Nicolae pentru mine a venit în această seară. Cred că victoria noatsră este meritată, chiar dacă s-a obţinut la penaltiuri. Chiar dacă am greşit în două faze fixe în prima repriză, la pauză le-am spus jucătorilor să joace la fel pentru că au jucat bine. A fost o conjunctură fericită pentru cei de la Oţelul că au condus cu 2-0 şi echipa a dat dovadă de mult caracter revenind de la acest scor. Pentru noi Cupa este o provocare şi chiar dacă vom întâlni echipe din prima urnă valorică, cum ar fi primele patru, sunt decis să nu ne prezentăm cu capul plecat. Jucăm fiecare meci la victorie", a spus Lucescu.

Răzvan Lucescu a afirmat că nu are nimic de spus referitor la arbitraj. "Chiar dacă la nervi am vrut să scot echipa de pe teren, nu cred că aş fi făcut acest lucru. Terenul Astra din Ploieşti ne poartă noroc. De fiecare dată când am jucat aici am câştigat şi de asemenea prelungirile sunt norocoase pentru mine, este al patrulea meci din carieră pe care îl câştig. Ţin să le mulţumesc tuturor jucătorilor, acum merită o vacanţă. Un mare merit are şi Eugen Nae, pe care îl consider unul dintre cei mai buni portari din ţară şi cred că ar trebui să facă parte din lotul echipei naţionale", a spus Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici