FC Timişoara a ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa

Echipa FC Timişoara a ratat calificarea în 16-imile de finală ale Ligii Europa, după ce a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), de formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în etapa a V-a a grupei A a competiţiei.

38 afișări
Imaginea articolului FC Timişoara a ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa

FC Timişoara a ratat calificarea în 16-imile Ligii Europa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Golurile echipei olandeze au fost marcate de Suarez '8 şi Pantelici '46, în timp ce pentru FC Timişoara a punctat Goga, în minutul 2.

FC Timişoara deschide scorul după numai două minute de joc, prin Dorin Goga. Atacantul Gigel Bucur a primit balonul în careul formaţiei Ajax, pe partea dreaptă, a atras trei adversari, apoi i-a pasat lui Goga, liber la 12 metri, jucătorul timişorean marcând cu un şut plasat, la colţul lung.

Formaţia Ajax Amsterdam a egalat scorul, 1-1, în minutul 8, prin Luis Suarez, care a după ce a primit un balon pe partea dreaptă, în careul Timişoarei, l-a întors pe Karamyan, apoi a şutat cu exteriorul, în stânga portarului Costel Pantilimon.

Ajax Amsterdam majorează scorul la 2-1, la doar un minut după reluarea partidei, prin Marko Pantelici, care a l-a învins pe Pantilimon printr-un şut plasat din 12 metri, din poziţie centrală.

În minutul 50, FC Timişoara rămâne în zece jucători, Bonfim fiind eliminat, pentru un fault din spate la Donald. Arbitrul întâlnirii a acordat penalti în favoarea formaţiei Ajax la această fază, însă şutul lui Suarez a fost apărat de portarul Costel Pantilimon.

În minutul 62, FC Timişoara rămâne în nouă jucători de câmp, după ce portarul Pantilimon a primit cartonaşul roşu, pentru că l-a faultat în careu pe Suarez. Arbitrul acordă din nou penalti pentru Ajax, însă şutul trimis de acelaşi Suarez este apărat de această dată de portarul Pedro Taborda, care a intrat pe teren în locul lui Gigel Bucur, în urma eliminării lui Pantilimon.

FC Timişoara: 29. Pantilimon - 2. Bonfim, 14. Mera, 13. Scutaru, 10. Art. Karamian - 7. S. Stancu, 55. Bourceanu, 5. Alexa, 21. Goga (20. Maxim '73) - 27. Magera (9. Parks '54), 18. G. Bucur (99. Taborda '65). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Ajax Amsterdam: 1. Stekelenburg - 2. Van der Wiel (15. Silva '65), 19. Alderweireld, 5. Vertonghen, 23. Anita (10. Sulejmani '60) - 21. Enoh, 40. De Zeeuw, 29. Donald - 16. Suarez, 9. Pantelici, 8. Emanuelson (3. Oleguer '46). Antrenor: Martin Jol.

Cartonaşe galbene: Alexa '22, Scutaru '25, Goga '68 / Suarez '67

Cartonaşe roşii: Bonfim '50, Pantilimon '62

Partida a fost condusă de o brigadă de arbitri din Italia, cu Paolo Tagliavento la centru, ajutat de asistenţii Massimiliano Grilli şi Elenito Di Liberatore. Asistenţi suplimentari au fost desemnaţi Andrea De Marco şi Emidio Morganti, în timp ce Domenico Celi a fost rezervă.

Delegat UEFA a fost polonezul Michal Listkiewicz, iar observator de arbitri a fost desemnat sârbul Zoran Petrovici.

La meciul disputat pe stadionul "Dan Păltinişanu" au asistat aproximativ 10.000 de spectatori.

Suporterii echipei FC Timişoara au afişat, înainte de începerea meciului, două bannere cu mesaje împotriva politicienilor şi împotriva folosirii simbolurilor Revoluţiei de la Timişoara în scopuri electorale. "Stadionul nostru nu are tribună electorală, avem o singură culoare politică, oameni fără morală" şi "Decembrie, Piaţa Operei Timişoara, repere îndoliate, nu vă apropiaţi de ele, hiene înfometate", sunt mesajele afişate de fanii timişoreni.

De asemenea, în galeria unde au luat loc cei aproximativ 200 de susţinători ai formaţiei Ajax la meciul de la Timişoara a fost afişat un banner în limba engleză cu mesajul: "Becali, the shame of Romania, Hands off Steaua".

În tribune s-au aflat, printre alţii, selecţionerul României, Răzvan Lucescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici