Federaţia Boliviană de Fotbal se va adresa TAS

Federaţia Boliviană de Fotbal (FBF) se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) pentru a contesta decizia FIFA de a interzice disputarea de meciuri la o altitudine de peste 3.000 m, fără două săptămâni prealabile de aclimatizare, a anunţat, miercuri, presa locală, citată de AFP.

23 afișări
Imaginea articolului Federaţia Boliviană de Fotbal se va adresa TAS

Federaţia Boliviană de Fotbal se va adresa TAS (Imagine: Mediafax Foto)

"Vom folosi toate căile legale şi ni se pare cel mai pertinent lucru să ne adresăm TAS", a explicat preşedintele FBF, Carlos Chavez, în timp ce preşedintele Boliviei, Evo Morales, a anunţat că guvernul ţării sale va contesta decizia FIFA adresându-se altor organizaţii, fără a preciza numele acestora.

Bolivia a început o campanie intensă prin care urmăreşte să anuleze decizia FIFA, prin care echipa naţională nu ar mai putea juca meciuri oficiale pe stadionul istoric Hernando Siles, din capitala La Paz, situat la o altitudine de 3577 m.

Selecţionata Boliviei va juca totuşi, la La Paz, în 14 iunie, partida cu Chile, din preliminariile Cupei Mondiale din 2010, zona Americii de Sud, deoarece gazdele au acceptat să evolueze la această altitudine. De asemenea, şi Paraguay a acceptat să joace în capitala Boliviei, chiar dacă nu va putea respecta decizia FIFA privind cele două săptămâni de aclimatizare. "Ne este imposibil să beneficiem de 15 zile de aclimatizare înaintea meciului, aşa cum cere FIFA, din moment ce în 15 iunie jucăm cu Brazilia, la Asuncion, iar trei zile mai târziu avem programată partida cu Bolivia", a afirmat preşedintele interimar al Federaţiei Paraguayene de Fotbal, Alejandro Dominguez.

În urmă cu câteva zile, şi federaţia din Ecuador a anunţat că echipa naţională va accepta să joace cu Bolivia la La Paz în preliminariile CM-2010. "Evident că vom merge să jucăm în La Paz pentru că nu putem face nicio discriminare faţă de o ţară sau un oraş", a precizat preşedintele federaţiei ecuadoriene, Luis Chiriboga.

TAS, cu sediul la Lausanne, în Elveţia, numără 300 de arbitri şi are sarcina de a rezolva litigii de natură comercială (drepturi de imagine, transferuri) sau disciplinară (dopaj). În fiecare an, TAS judecă, în medie, 250 de cazuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici