Federaţia Internaţională de Atletism înăspreşte pedepsele pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi patru ani

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a adoptat, joi, o decizie prin care extinde perioada de suspendare pentru sportivii depistaţi pozitiv de la doi ani la patru ani, măsură aflată în strânsă legătură cu viitorul Cod Antidoping Mondial, care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015.

104 afișări
Imaginea articolului Federaţia Internaţională de Atletism înăspreşte pedepsele pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi patru ani

Federaţia Internaţională de Atletism înăspreşte pedepsele pentru dopaj: Atleţii vor fi suspendaţi patru ani (Imagine: Sebastian Sascau/Arhiva Mediafax foto)

"Noul cod al Agenţiei Mondiale Antidoping va reflecta dorinţa noastră fermă de a înăspri sancţiunile, iar IAAF va reveni astfel la patru ani de suspendare pentru cazurile grave de folosire a produselor dopante", a anunţat federaţia internaţională într-un comunicat, precizând că propunerea a fost adoptată cu aplauze, informează AFP.

În trecut, IAAF a sancţionat atleţii dopaţi cu patru ani de suspendare, înainte de a se alinia normelor WADA în 2004, când a intrat în vigoare primul Cod Antidoping Mondial, care prevede doi ani de suspendare în asemenea cazuri.

Un nou cod mondial, în discuţie în acest moment, ar urma să fie adoptat în luna noiembrie, la Johannesburg, cu ocazia alegerilor pentru noul preşedinte al WADA.

Luni, IAAF a anunţat programul antidoping pentru Campionatele Mondiale de la Moscova (10-18 august), printre măsuri numărându-se şi teste sangvine pentru toţi sportivii participanţi.

Atletismul a fost zguduit de un mare scandal, la mijlocul lunii iulie, când în decurs de câteva ore au fost făcute publice cazurile de dopaj ale lui Tyson Gay şi Asafa Powell, doi dintre cei mai rapizi sprinteri din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici