Federaţia Română de Handbal: Am avut cel mai bun dosar pentru organizarea turneului preolimpic

Federaţia Română de Handbal a anunţat, miercuri seară, că pentru turneul preolimpic 2 la care va evolua şi naţionala României şi care va fi organizat în Danemarca, forul naţional avea "cel mai bun dosar" de candidatură şi îşi exprimă "public nemulţumirea" pentru alegerea făcută de IHF.

464 afișări
Imaginea articolului Federaţia Română de Handbal: Am avut cel mai bun dosar pentru organizarea turneului preolimpic

Federaţia Română de Handbal: Am avut cel mai bun dosar pentru organizarea turneului preolimpic (Imagine: Attila Kisbendek/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al FRH, de miercuri seară, condiţiile necesare organizării unui astfel de turneu erau îndeplinite "cu prisosinţă" de forul naţional.

"Federaţia Română de Handbal îşi exprimă dezamăgirea faţă de decizia Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) privind alegerea ţării care va organiza turneul de calificare la Jocurile Olimpice din 2016, grupa a II-a. FRH consideră că România avea cel mai bun dosar pentru această candidatură, îndeplinind cu prisosinţă toate condiţiile necesare organizării unui astfel de turneu, conform regulamentelor IHF", se arată în comunicat.

De asemenea, FRH consideră că performanţele sportive ale naţionalei României la Campionatul Mondial din Danemarca – medalie de bronz – "ar fi îndreptăţit ţara noastră să obţină această candidatură".

"Suntem surprinşi de faptul că niciuna dintre ţările clasate pe locurile 2-4 (Olanda, România, Polonia - n.r.) la Campionatul Mondial nu au primit acest drept, organizarea fiind acordată unor ţări cu performanţe sportive inferioare. Federaţia Română de Handbal îşi exprimă astfel public nemulţumirea faţă de decizia Comitetului Executiv al IHF", se mai arată în documentul citat.

Naţionala de handbal feminin a României a câştigat, duminică, medaliile de bronz la Campionatul Mondial din Danemarca, fiind calificată şi la unul din cele trei turnee preolimpice.

Tricolorele vor evolua în turneul preolimpic 2, cu Danemarca, Muntenegru şi Uruguay, în Danemarca, cel mai probabil la Herning, între 17-20 martie 2016.

Primele două clasate din fiecare din cele trei turnee preolimpice se vor califica la JO din 2016.

Ultima participare a naţionalei feminine la JO a fost la ediţia din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici