Federer termină sezonul pe primul loc în clasamentul ATP

Tenismanul elveţian Roger Federer încheie sezonul pe primul loc în clasamentul ATP pentru a cincea oară în carieră, după un interimat de un an asigurat de spaniolul Rafael Nadal.

17 afișări
Imaginea articolului Federer termină sezonul pe primul loc în clasamentul ATP

Federer termină sezonul pe primul loc în clasamentul ATP (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deja număr 1 mondial la finalul perioadei 2004 - 2007, elveţianul l-a egalat pe Jimmy Connors (1974 - 1978) şi se apropie de deţinătorul recordului, Pete Sampras (1993 - 1998).

Federer este doar al doilea jucător ce reuşeşte să devină numărul 1, după ce a cedat acest titlu.

Doar cehul Ivan Lendl (1985 - 1987, apoi 1989) a mai reuşit această performanţă.

Campionul elveţian, în vârstă de 28 de ani, începe luni a 259-a săptămână în fruntea clasamentului ATP. Deţinătorul recordului este Sampras, cu 286 săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici