Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Malaysiei

Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Fernando Alonso, a câştigat, duminică, Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula1, fiind urmat de mexicanul Sergio Perez de la Sauber şi de britanicul Lewis Hamilton de la McLaren-Mercedes.

271 afișări
Imaginea articolului Fernando Alonso a câştigat Marele Premiu al Malaysiei

Fernando Alonso (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

 

Pe locul patru s-a situat Mark Webber de la Red Bull, pe cinci Kimi Raikkonen de la Lotus-Renault, iar pe şase a fost Bruno Senna (Williams). Au mai punctat Paul Di Resta (Force India) - locul 7, Jean-Eric Vergne (Toro Rosso) - locul 8, Nico Hulkenberg (Force India) - locul 9 şi Michael Schumacher (Mercedes) - locul 10.

Campionul mondial Sebastian Vettel (Red Bull) a încheiat cursa pe locul 11, după ce a avut o pană în tururile finale, iar primul învingător din acet sezon, Jenson Button (McLaren-Mercedes), a fost al 14-lea.

Marele Premiu de Formula 1 al Malaysiei a fost întrerupt aproximativ 45 de minute din cauza ploii torenţiale care a căzut pe circuitul de la Sepang.

După două etape, clasamentul piloţilor (primele zece locuri) este următorul:

1. Fernando Alonso (Spania/Ferrari) 35 de puncte;

2. Lewis Hamilton (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 30;

3. Jenson Button (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 25;

4. Mark Webber (Australia/Red Bull) 24;

5. Sergio Perez (Mexic/Sauber) 22;

6. Sebastian Vettel (Germania/Red Bull) 18;

7. Kimi Raikkonen (Finlanda/Lotus-Renault) 16;

8. Kamui Kobayashi (Japonia/Sauber) 8;

9. Bruno Senna (Brazilia/Williams) 8;

10. Paul di Resta (Marea Britanie/Force India) 7.

Clasamentul constructorilor este următorul:

1. McLaren-Mercedes 55 de puncte;

2. Red Bull 42;

3. Ferrari 35;

4. Sauber 30;

5. Lotus Renault 16;

6. Force India 9;

7. Williams 8;

8. Toro Rosso 6;

9. Mercedes GP 1;

10-12. Hispania, Caterham, Marussia 0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici