Fernando Alonso s-a răstit la mecanicii McLaren, în timpul MP al Canadei

Dublul campion mondial Fernando Alonso a avut parte de o nouă cursă cu probleme tehnice, duminică, în Canada, iar spaniolul nu a mai răbdat să-şi ascundă frustrarea, astfel că s-a răstit la mecanicii săi de la McLaren-Honda, prin sistemul de comunicaţii radio.

398 afișări
Imaginea articolului Fernando Alonso s-a răstit la mecanicii McLaren, în timpul MP al Canadei

Alonso s-a răstit la mecanicii McLaren, în timpul MP al Canadei

În timpul Grand Prix-ului de Formula 1 de la Montreal, lui Alonso i s-a transmis de la boxe să conducă în aşa fel încât să facă economie de carburant, piloţii fiind obligaţi prin regulament să nu depăşească o anumită cantitate de combustibil. Spaniolul, care evolua în coada plutonului, s-a enervat şi le-a strigat în radio mecanicilor săi: "Nu vreau! Nu vreau! Deja am mari probleme acum. Conducând cu astea, arăt ca un amator. Aşa că o să concurez şi apoi mă concentrez la combustibil."

La fel ca Jenson Button (turul 58/70), cochipierul său, Alonso nu a terminat cursa, fiind nevoit să abandoneze în turul 47/70. Probleme la sistemul de evacuare a gazelor, a explicat McLaren abandonul celor două monoposturi ale sale.

Fernando Alonso a părăsit Ferrari la finalul sezonului trecut, atras de noul proiect McLaren-Honda. Însă echipa de la Woking se confruntă cu numeroase probleme tehnice, fiind penultima în clasamentul constructorilor cu patru puncte, toate reuşite de Button.

Cursa canadiană a fost domuniată clar de piloţii Mercedes, care au trecut linia de sosire în ordinea Lewis Hamilton, Nico Rosberg. Nu a fost nicio problemă pentru Hamilton, liderul clasamentului general al piloţilor, să se impună pentru a patra oară în carieră pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal. El a condus de la început şi până la sfârşit, astfel că şi-a trecut în palmares a patra victorie în 2015, din şapte posibile, şi a 37-a în carieră. Rosberg a încercat de câteva ori timid să se apropie de colegul lui, însă nu a reprezentat o ameninţare reală pentru Hamilton.

Deşi a trecut linia de sosire la peste 40 de secunde de învingător, finlandezul Valtteri Bottas de la Williams a reuşit să ocupe locul 3 la Montreal. Pentru prima dată în 2015, un pilot care nu este component al echipelor Mercedes şi Ferrari urcă pe podium. Bottas, al patrulea la start, a avut şi noroc, pentru că a beneficiat de o greşeală comisă de compatriotul lui, Kimi Raikkonen. În turul 28, la ieşirea din Acul de păr, pilotul Ferrari şi-a răsucit maşina pe pistă, într-un spectaculos "tete a queue". "În acelaşi loc ca anul trecut", le-a spus Raikkonen mecanicilor lui. Greşeala l-a costat pe Kimi Raikkonen timp şi o nouă oprire la boxe, ceea ce l-a împiedicat să-şi recupereze poziţia a treia.

Colegul lui Raikkonen, Sebastian Vettel, şi brazilianul Felipe Massa de la Williams au fost piloţii zilei la MP al Canadei. Plecat de locul 18 al grilei, din cauza unor probleme tehnice în calificări şi din cauza unor penalizări, germanul a ajuns la un moment dat ultimul, dar a revenit şi a urcat până pe locul 5 în final. La râdul său, Massa a plecat de pe locul 15 al grilei şi a reuşit şi el numeroase depăşiri, până la locul al şaselea.

O poziţie fruntaşă ar fi ocupat şi Romain Grosjean de la Lotus-Reanult, pornit de pe locul 5 la start. Însă în turul 51, când era al cincilea, a lovit inexplicabil un monopost întârziat, pe cel al lui Will Stevens de la Manor. Francezul s-a ales cu o pană la roata stânga-spate a maşinii sale şi cu o penalizare de cinci secunde. Cu toate acestea, Grosjean a reuşit să termine în puncte, pe locul 10, după coechipierul lui, venezuelanul Pastor Maldonado - locul 7, după germanul Nico Hulkenberg (Force India) - locul 8 şi după rusul Danil Kviat (Toro Rosso) - locul 9.

În clasamentul general, Hamilton şi-a mărit avansul, după ce a acumulat 151 de puncte. Îl urmează Rosberg, cu 134 de puncte şi Vettel, cu 108. La constructori, a patra "dublă" Mercedes din 2015 i-a distanţat şi mai mult pe germani, care au acum 285 de puncte. Ferrari este pe locul 2, cu 180 de puncte, iar Williams pe 3, cu 104 puncte.

Următoarea etapă, Marele Premiu al Austriei, va avea loc între 19 şi 21 iunie, pe circuitul de la Spielberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici