FIFA l-a suspendat pe şeful federaţiei spaniole de fotbal din cauza sărutului de la Campionatul Mondial feminin

FIFA a anunţat sâmbătă că l-a suspendat pe şeful federaţiei spaniole Luis Rubiales din toate activităţile legate de fotbal timp de trei luni, în timp ce investighează incidentul în care acesta a sărutat-o pe buze pe jucătoarea Jenni Hermoso după victoria Spaniei la Campionatul Mondial feminin.

1629 afișări
Imaginea articolului FIFA l-a suspendat pe şeful federaţiei spaniole de fotbal din cauza sărutului de la Campionatul Mondial feminin

Suspendarea din activităţile naţionale şi internaţionale intră în vigoare imediat, a precizat FIFA într-un comunicat referitor la măsura luată de şeful comisiei disciplinare, Jorge Ivan Palacio, potrivit Reuters.

FIFA deschisese joi o procedură disciplinară împotriva lui Rubiales pentru acţiunile sale de duminica trecută, de la Sydney.

Rubiales a fost sfidător în legătură cu sărutul - care a fost condamnat ca fiind nedorit de Hermoso, coechipierele ei şi guvernul spaniol - susţinând că a fost consensual. Anterior, sâmbătă, federaţia pe care o conduce a declarat că îl va susţine pe Luis Rubiales.

Cu toate acestea, după declaraţia FIFA, un purtător de cuvânt al Federaţiei Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) a declarat: „Respectăm toate declaraţiile FIFA”.

Într-o declaraţie făcută cu câteva ore înainte de demersul FIFA, federaţia afirmase că va demonstra că s-au spus minciuni despre cele întâmplate de Hermoso sau de persoane care vorbesc în numele ei.

Declaraţia, publicată pe site-ul RFEF, a precizat că va lua măsurile legale adecvate pentru a apăra onoarea lui Rubiales, dar nu a precizat în ce vor consta aceste măsuri.

Rubiales a refuzat vineri să demisioneze din funcţia de şef al RFEF, încercând să îşi apere comportamentul şi calificând sărutul drept „spontan, reciproc, euforic şi consensual”.

Hermoso a declarat că nu a fost de acord cu sărutul şi că s-a simţit „vulnerabilă şi victima unei agresiuni”.

Guvernul spaniol nu îl poate concedia pe Rubiales, dar a denunţat cu tărie acţiunile sale şi a declarat vineri că încearcă să obţină suspendarea acestuia prin intermediul unei proceduri legale în faţa unui tribunal sportiv.

Echipa feminină a Spaniei s-a revoltat şi ea. Într-o declaraţie comună trimisă vineri seară prin intermediul sindicatului FUTPRO, toate cele 23 de jucătoare din echipa câştigătoare a Campionatului, inclusiv Hermoso, precum şi alte 32 de membre ale echipei, au declarat că nu vor juca la nivel internaţional atât timp cât Rubiales rămâne la conducerea federaţiei.

În aceeaşi declaraţie, Hermoso a negat afirmaţia lui Rubiales că sărutul pe care i l-a dat a fost consimţit, scriind: „Vreau să clarific faptul că, aşa cum s-a văzut în imagini, în niciun moment nu am fost de acord cu sărutul pe care mi l-a dat şi, bineînţeles, în niciun caz nu am căutat să îl ridic pe preşedinte”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici