FIS: Organizarea Cupei Mondiale din 2022 iarna ar afecta fotbalul şi Jocurile Olimpice

Organizarea Cupei Mondiale din 2022 în apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă din acelaşi an ar afecta atât sporturile de sezon cât şi fotbalul, a declarat, marţi preşedintele Federaţiei Internaţionale de Schi (FIS), elveţianul Gian Franco Kasper.

70 afișări
Imaginea articolului FIS: Organizarea Cupei Mondiale din 2022 iarna ar afecta fotbalul şi Jocurile Olimpice

FIS: Organizarea Cupei Mondiale din 2022 iarna ar afecta fotbalul şi Jocurile Olimpice

"Suntem îngrijoraţi în cazul în care Cupa Mondială va avea loc în luna ianuarie sau în apropierea Jocurilor Olimpice de iarnă. Ar fi foarte rău pentru noi. De asemenea ar fi foarte rău pentru sport, atât pentru sporturile de iarnă cât şi fotbal, dacă aceste două evenimente ar avea loc aproape în acelaşi timp", potrivit unor declaraţii ale lui Kasper pentru agenţia germană de sport SID.

Dacă FIFA va dori ca ediţia din 2022 a Cupei Mondiale să aibă loc iarna, preşedintele FIS ar vrea ca aceasta să aibă loc în noiembrie sau decembrie. "Aşa ne-ar afecta mai puţin pe noi. Sperăm ca FIFA să ia în considerare asta, dar la final ei vor fi singurii care vor decide, fără noi", a completat Kasper.

Desemnarea Qatarului ca gazdă a Cupei Mondiale a iscat mai multe controverse, legate inclusiv de oportunitatea ca meciurile să se poată disputa în emirat în lunile iunie şi iulie, când temperaturile ajung până la 50 de grade.

FIFA a anunţat la 4 octombrie că va întreba toate federaţiile dacă ediţia din 2022 a Cupei Mondiale să aibă loc iarna sau vara, însă o decizie finală se va lua după ce competiţia din Brazilia de anul viitor se va încheia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici