Flacăra olimpică a ajuns în China, ştafeta pentru JO a început

Flacăra olimpică a ajuns, luni dimineaţă, la Beijing, iar preşedintele Hu Jintao a înmânat-o campionului olimpic şi mondial la 110 metri garduri, Liu Xiang, pentru lansarea oficială a ştafetei olimpice, cu patru luni în înainte de Jocuri.

13 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică a ajuns în China, ştafeta pentru JO a început

Flacăra olimpică a ajuns în China, ştafeta pentru JO a început

Avionul Airbus A330 al companiei Air China, în care se afla torţa olimpică, a aterizat pe aeroportul din Beijing în jurul orei (01.00 GMT), venind de la Atena. La coborârea din avion, preşedintele Comitetului de Organizare al JO de la Beijing (Bocog) şi numărul 1 al Partidului Comunist, Liu Qi, a înmânat flacăra lui Zhou Yongkang, membru al comitetului permanent al biroului politic, centrul puterii, în cadrul căruia se ocupă de probleme de securitate.

Elevi aduşi speciali pentru această ocazie fluturau drapele chineze şi olimpice. Evenimentul a fost transmis, uşor decalat, la principalele posturi de televiziune, însă cu inscripţia "în direct" pe ecran.

Apoi, în Piaţa Tiananmen, preşedintele Hu Jintao i-a înmânat torţa olimpică lui Liu Xiang, campion olimpic şi mondial în proba de 110 metri garduri. După ce a aprins flacăra, preşedintele Hu i-a dat-o lui Lu Xiang înainte de a declara: "Ştafeta flăcării olimpice pentru JO de la Beijing 2008 a început".

La 2 aprilie, flacăra va începe un periplu în jurul lumii, care ar putea fi perturbat de manifestaţii ale unor militanţi împotriva regimului chinez, mai ales la Londra, Paris şi San Francisco. Flacăra va reveni în China în luna mai, iar apoi va ajunge şi în Tibet, în ciuda problemelor din regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici