Flacăra olimpică a ajuns la Beijing (Video)

Flacăra olimpică a sosit, miercuri, la Beijing, cu două zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice, evenimentul fiind perturbat de o manifestaţie organizată de patru militanţi protibetani străini, a anunţat televiziunea chineză.

14 afișări
Imaginea articolului Flacăra olimpică a ajuns la Beijing (Video)

Flacăra olimpică a ajuns la Beijing (Imagine: Mediafax Foto)

Flacăra a fost purtată de austronautul chinez Yang Liwei şi de bachetbalistul Yao Ming, vedetă a campionatului nord-american.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Beijing au "condamnat virulent" manifestaţia protibetană organizată, miercuri dimineaţă, în apropierea stadionului olimpic. "Patru străini au manifestat ilegal. Condamnăm virulent această acţiune", a declarat purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare, Sun Weide.

Cei patru manifestanţi, trei bărbaţi şi o femeie, au fost reţinuţi de poliţie, după ce au afişat un baner pe care scria în limba engleză "Tibet liber". Doi dintre ei au urcat pe un stâlp pentru a putea arbora banerul cât mai sus posibil.

Poliţia a sosit 12 minute mai târziu şi i-a reţinut pe cei patru străini care au intrat în China cu vize turistice, potrivit agenţiei China Nouă.

Potrivit organizaţiei Stundeţi pentru un Tibet Liber, care militează pentru independenţa regiunii, manifestanţii sunt doi americani şi doi britanici, cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani.

Aceştia au arborat şi drapele tibetane în faţa stadionului naţional din Beijing, conform organizaţiei citate.

Directoarea organizaţiei susţine că cei patru militanţi au rămas în apropierea stadionului timp de o oră şi jumătate, şi nu 12 minute, aşa cum a precizat agenţia oficială chineză.

Unul dintre manifestanţi a vorbit la telefon cu ceilalţi colegi din Washington pe tot cursul manifestaţiei. După ce au fost reţinuţi, telefoanele lor mobile au fost închise.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici