Florin Prunea, audiat la DNA Piteşti

Directorul de relaţii internaţionale al FRF, Florin Prunea, a părăsit, joi după-amiază, sediul DNA Piteşti, după aproximativ nouă ore de audieri, el spunându-le jurnaliştilor că nu cunoaşte calitatea pe care o are în acest dosar şi că a fost întrebat mai mult despre regulamentele de competiţii.

152 afișări
Imaginea articolului Florin Prunea, audiat la DNA Piteşti

Directorul de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal, Florin Prunea (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Prunea a ieşit de la DNA în jurul orei 16.50.

"Am fost întrebat despre regulamentele sportive. Regulamentele competiţiilor sunt mai greu de interpretat. Am stat atât pentru că a fost audiată şi o altă persoană. Nu am fost confruntat cu domnul Penescu (Cornel Penescu, finanţatorul FC Argeş -n.r.), nici măcar nu l-am văzut", a declarat Prunea.

Nu mi s-a spus dacă trebuie să mai vin sau nu

Întrebat dacă i s-a adus la cunoştinţă calitatea pe care o are în acest dosar, Florin Prunea a răspuns că nu i s-a spus nimic în acest sens. "Nu mi s-a spus dacă trebuie să mai vin sau nu, dar voi veni oricând va fi nevoie", a adăugat directorul de relaţii internaţionale al FRF.

Prunea s-a prezentat la DNA Piteşti în jurul orei 7.30, iar după aproximativ două ore a fost adus, din arestul Poliţiei Judeţene, şi finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu. În jurul orei 11.00, s-a prezentat la DNA şi preşedintele FC Argeş, Cristian Mincă.

La ora transmiterii acestei ştiri, Mincă şi Penescu se aflau în continuare în sediul DNA Piteşti.

În cursul zilei de joi, a fost audiat la DNA Piteşti şi arbitrul asistent Florin Stănescu, care a arbitrat, în 2008, în turul campionatului, două partide ale piteştenilor, respectiv Unirea Urziceni-FC Argeş, disputată la 1 august, scor 3-2, şi Gloria Bistriţa-FC Argeş, disputată la 31 octombrie, scor 2-0.

Înregistrarea telefonică nu mă incriminează cu nimic

În stenogramele convorbirilor telefonice din cazul de corupţie din arbitrajul românesc investigat de procurorii DNA apare şi o discuţie între finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, şi directorul de relaţii internaţionale din cadrul FRF, Florin Prunea. Potrivit stenogramei unei discuţii din 8 octombrie 2008, finanţatorul FC Argeş îl întreabă pe Prunea despre arbitrul meciului cu FC Vaslui, iar oficialul FRF îl recomandă pe Sorin Corpodean.

Directorul de relaţii internaţionale al Federaţiei Române de Fotbal declara pentru MEDIAFAX, în 24 aprilie, că înregistrarea telefonică nu îl incriminează cu nimic şi că nu este implicat în acest caz de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici