Fondul de investiţii care controlează FC Liverpool a decis să scoată la vânzare clubul

Fenway Sports Group, holdingul american care deţine FC Liverpool a decis să scoată la vânzare celebrul club de football din Marea Britanie, anunţă Bloomberg.

565 afișări
Imaginea articolului Fondul de investiţii care controlează FC Liverpool a decis să scoată la vânzare clubul

Fondul de investiţii care controlează FC Liverpool a decis să scoată la vânzare clubul

Fenway Sports a angajat băncile de investiţii americane Goldman Sachs şi Morgan Stanleey pentru a găsi un cumpărător. Informaţia va fi confirmată oficial, aceasta fiind una dintre cele mai mari tranzacţii din istoria sportului având în vedere celebritatea de care se bucură FC Liverpool.

În primăvara acestui an, Chelsea Londra, un alt club de football din Marea Britanie, dar mai puţin celebru la nivel mondial decât FC Liverpool a fost vândut cu 4,9 miliarde de dolari către miliardarul american Todd Boehly.

Bloomberg menţionează că investitorii din America dar şi din Orient şi-au arătat interesul de a achiziţiona FC Liverpool.

Conform unui analist citat de Bloomberg, Liverpool ar putea valora cinci miliarde de dolari. Fenway Sports, care deţine celebrul club de baseball Boston Red Sox a cumpărat Liverpool în 2010 cu 300 de milioane de lire sterline.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici