Fostul campion al Ungariei la raliu a câştigat etapa de la Târgu Mureş

Fostul campion al Ungariei din 2008 la raliu, Spitzmuller Csaba, a câştigat etapa de la Târgu Mureş, care a avut loc în perioada 4-6 iunie, evenimentul reprezentând cea de-a treia etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop.

20 afișări
Imaginea articolului Fostul campion al Ungariei la raliu a câştigat etapa de la Târgu Mureş

Fostul campion al Ungariei la raliu a câştigat etapa de la Târgu Mureş (Imagine: Zoltan Rab/Mediafax Foto)

Spitzmuller şi copilotul Bahor Bea s-au impus în clasamentul general al etapei pe un Mitsubishi Evo IX, urmaţi de actualul campion al Ungariei, Szabo Gergo, alături de Csegzy Levente, de asemenea pe un Mitsubishi Lancer Evo IX, şi echipa braşoveană compusă de Dan Girtofan şi Miţă Lăzărescu, pe un Subaru Sti.

Spitzmuller Csaba şi Bahor Bea au câştigat, de altfel, 7 din cele 12 probe ale etapei, impunându-se în probele speciale PS 3 de la Miercurea Nirajului, PS 4 de la Mitreşti, PS 5 de la Eremitu, PS 7 de la Borzont, PS 9 şi PS 10 de la Dămieni, PS 11 de la Lăureni şi PS 12, de la Serpentina Veche din Târgu Mureş, ulitma probă a competiţiei.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a câştigat două dintre probele speciale, A şi Automobile 2 Roţi Motrice, din postura de copilot al lui Edwin Keleti, pe un Renault Clio RS.

Competiţia a adunat la start peste 40 de echipaje, care s-au întrecut pe maşini Mitsubishi, Subaru, Peugeot, Citroen, Honda, Subaru, Renault şi Dacia Logan. Doar doi au abandonat, din cauza unor accidente, petrecute la Târgu Mureş şi Sânişor, care nu au fost grave.

Municipiul Târgu Mureş a găzduit, în premieră, în acest an, o etapă a campionatului naţional de raliuri, a treia, penultima pe asfalt, în perioada 4-6 iunie. Etapa a cuprins 11 probe speciale şi una superspecială. Maşinile au parcurs traseul Sânişor-Miercurea Nirajului-Mitreşti-Eremitu-Praid, cu regrupare la Bucin şi întoarcere prin Sovata-Dămieni-Valea-Şardu Nirajului, proba Praid fiind declarată de organizatorul Mihai Leu cea mai frumoasă probă de asfalt din ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici