Fotbal de Boxing Day. Tradiţia unei zile istorice în Marea Britanie

Singurul mare campionat european din Top 5 care are programate meciuri a doua zi de Crăciun este Premier League, divizia supremă din Anglia, fiind vorba despre o tradiţie născută în 1860.

446 afișări
Imaginea articolului Fotbal de Boxing Day. Tradiţia unei zile istorice în Marea Britanie

Boxing Day este o sărbătoare din Regatul Unit al Marii Britanii şi se celebrează pe 26 decembrie, dacă această zi nu este duminica, caz în care sărbătoarea are loc pe 27 decembrie.

În ziua de Boxing Day se ofereau cutii cu cadouri (box înseamnă cutie) celor mai săraci oameni. Astfel, stăpânii îşi recompensau slujitorii cu diverse cadouri şi cu o zi liberă, pentru a petrece timp în familie.

Astăzi, ziua de Boxing Day, are o altă semnificaţie. O altă tradiţie legată de această zi este etapa specială de Boxing Day din Premier League, unde echipele de top din Anglia fac spectacol.

AICI, totul despre această zi mare pentru Premier League: care a fost primul meci din istoria Boxing Day, armistiţiul de Crăciun din 1914, care a fost primul meci televizat de Boxing Day şi care este echipa cu cele mai multe victoriie obţinute a doua zi de Crăciun.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici