Fotbalistele tricolore U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din meciurile de calificare pentru EURO

Fotbalistele reprezentativelor tricolore de fotbal feminin U17 şi U19 şi-au aflat marţi adversarele din grupele din care vor face parte în preliminariile de calificare la Campionatul European. Meciurile vor avea loc în perioada august-noiembrie 2022.

65 afișări
Imaginea articolului Fotbalistele tricolore U17 şi U19 şi-au aflat adversarele din meciurile de calificare pentru EURO

Sursa Foto - Nationala Romaniei de Fotbal Feminin, Facebook

La finalul Tururilor de Elită disputate în această primăvară, ambele reprezentative au retrogradat în Liga B corespunzătoare fiecărei categorii de vârstă. În prima rundă de calificare, tricolorele vor lupta pentru promovarea în Liga A şi asigurarea prezenţei la Turul de Elită din runda 2, la care se califică ocupantele primei poziţii din fiecare grupă şi echipa de pe locul 2 cu cele mai bune rezultate.

Pentru meciurile de calificare din această toamnă, România U17 a fost repartizată în Grupa B6, alături de Lituania şi Kazahstan.

Tricolorele U19 vor face parte din Grupa B2 şi vor întâlni Letonia, Albania şi Armenia. Meciurile se vor juca în Albania, în perioada 5-11 octombrie.

Programul meciurilor urmează să fie comunicat în zilele următoare.

Formatul competiţional

Runda 1
Liga A include 28 de echipe care sunt împărţite în şapte grupe. Pentru fiecare grupă se vor juca mini-turnee, în urma cărora echipele clasate pe ultimul loc în fiecare grupă vor fi retrogradate în Liga B pentru Runda 2.

Echipele aflate în Liga B sunt împărţite în şase grupe şi vor juca pentru promovarea în Grupa A. La categoria U19, în Liga B sunt trei grupe de câte patru echipe şi patru grupe de câte 3. Cele şase câştigătoare de grupă şi echipa clasată pe locul al doilea cu cele mai bune rezultate vor promova în Liga A.

Runda 2
Pentru echipele din Liga A, această etapă este echivalentul Turului de Elită, unde câştigătoarele grupelor şi cel mai bun loc doi se califică la turneul final.

După disputarea acestei etape, câştigătoarele mini-turneelor din Liga B vor promova în prima ligă, iar ultimele clasate din Liga A vor retrograda.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici