FR Box a demarat procedura de apel la TAS

Federaţia Română de Box a anunţat, joi, într-un comunicat, că a demarat procedura de apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), pentru suspendarea punerii în aplicare a deciziei AIB de excludere a forului român, şi că o decizie în acest caz va fi luată la 21 septembrie.

175 afișări
Imaginea articolului FR Box a demarat procedura de apel la TAS

FR Box a demarat procedura de apel la TAS (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"În data de 6 septembrie 2011, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a primit din partea AIBA o adresă - COSR transmiţând ulterior adresa şi către FR Box - prin care le aduce la cunostinţă faptul ca începand cu data de 6 septembrie 2011, FR Box este exclusă şi şi-a pierdut toate drepturile ce derivă din calitatea de membru AIBA. Va informăm că FR Box a demarat procedura de Apel la TAS pentru suspendarea punerii în aplicare a acestei decizii până la soluţionarea finală a litigiului pe care FR Box îl are cu AIBA la TAS în data de 21 septembrie 2011, şi a permite sportivilor
români să participe la Campionatul Mondial din Baku Azerbaijan în perioada 22.09 - 09.10.2011", se arată în comunicatul semnat de secretarul general al FR Box, Niculae Constantinescu.

Federaţia Română de Box a fost exclusă din Asociaţia Internaţională de Box Amator (AIBA), începând de marţi, şi, în consecinţă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) a anunţat că opreşte orice finanţare a vreunui proiect al forului naţional de specialitate.

Preşedintele FR Box, Rudel Obreja, se află de mai mult timp în conflict cu conducerea AIBA, care îi cere demisia din funcţia de preşedinte al FR Box. AIBA a notificat, la 9 august, FR Box că va fi dezafiliată dacă Obreja nu renunţă la funcţia sa până la 31 august.

Biroul Federal al forului naţional, întrunit la 25 august, a decis ca alegerile pentru preşedinţia FRB să aibă loc la 28 octombrie, iar Obreja a hotărât să rămână în funcţie până atunci, delegând toate prerogativele în ceea ce priveşte boxul amator către secretarul general Niculae Constantinescu.

În urma excluderii FR Box, pugiliştii români nu vor mai avea dreptul de a evolua la competiţii şi astfel nu vor putea obţine calificarea la JO de la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici