Franţa trebuie să sporească urgent securitatea pe stadioane, afirmă ministrul francez Gerald Darmanin

Franţa trebuie să intensifice urgent măsurile de securitate pe stadioanele sale de fotbal, a declarat marţi Gerald Darmanin, ministrul de interne din hexagon, în urma unei întâlniri cu ministrul sporturilor, Roxana Mărăcineanu, după violenţele fanilor de la meciul dintre Lyon şi Marseille.

128 afișări
Imaginea articolului Franţa trebuie să sporească urgent securitatea pe stadioane, afirmă ministrul francez Gerald Darmanin

Franţa trebuie să sporească urgent securitatea pe stadioane, spune ministrul francez Gerald Darmanin

Darmanin a declarat că autorităţile franceze vor examina domenii precum impunerea de interdicţii pentru suporteri pe stadioane, dispunerea mai multor camere de supraveghere în jurul stadioanelor şi clarificarea statutului persoanei care ar avea autoritatea de a anula meciurile în cazul violenţelor fanilor.

Întâlnirea lui Darmanin a avut loc după ce meciul de duminică dintre Olympique Lyonnais şi Olympique Marseille a fost întrerupt şi apoi suspendat din cauza violenţelor din partea suporterilor din tribune.

Comisia de disciplină a Ligii franceze (LFP) a declarat luni că Lyon va juca meciurile de acasă din Ligue 1 cu uşile închise până pe 8 decembrie, după ce va finaliza o anchetă şi se va pronunţa asupra incidentului.

"Trebuie să ajungem la concluzii pentru a ne asigura că putem preveni ca astfel de lucruri să se mai întâmple, astfel încât fotbalul să rămână un eveniment popular", a declarat Darmanin reporterilor, citat de Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici