Georgeta Andrunache i-a spus lui Tăriceanu că nu se retrage

Canotoarea Georgeta Andrunache, medialiată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing, i-a promis, miercuri, premierului Călin Popescu Tăriceanu, că nu se va mai retrage din viaţa sportivă şi va participa şi la JO de la Londra dacă Guvernul va sprijini construcţia unei piste olimpice de canotaj.

68 afișări
Imaginea articolului Georgeta Andrunache i-a spus lui Tăriceanu că nu se retrage

Andrunache Georgeta (S) şi Susanu Viorica (D) (Imagine: Mediafax Foto)

Reprezentanţii federaţiei de profil i-au solicitat premierului, cu prilejul premierii sportivilor de la Olimpiadă, sprijinul pentru construcţia unui canal olimpic pe traseul de scurgere a râului Snagov în râul Ialomiţa.

"Elisabeta Lipă a zis, în 2004, că dacă se face pista olimpică, ea se întoarce pentru Beijing. Eu, dacă se face pista olimpică, mă întorc pentru Londra. Promit", i-a spus Andrunache primului-ministru, arătând că vârsta îi permite acest lucru.

Canotorii au arătat că, astfel, ar putea fi organizate în România şi competitiţii internaţionale importante, care să încurajeze tinerii să practice canotajul.

"Colegii noştrii ne întreabă mereu când pot să vină la concursuri în România", a spus Andrunache.

Premierul a apreciat proiectul şi a cerut să fie găsit un loc pentru amenajarea canalului.

"Vă hotărâţi undeva şi facem un amplasament", le-a spus Tăriceanu canotorilor, discutând în acest sens şi cu antrenorul lotului de caiac-canoe, Ivan Patzaichin.

După ce i-a premiat pe olimpici şi a primit un tablou cu autografele acestora, premierul a acordat şi el autografe pe fotografiile campioanelor olimpice Sandra Izbaşa, Constanţa Diţă-Tomescu şi Alina Dumitru, cu care a şi discutat despre condiţiile de antrenament.

Tăriceanu s-a arătat mirat că maratonista Constanţa Diţă-Tomescu nu slăbeşte decât un kilogram sau două după două antrenamente zilnice, care însumează aproximativ 45 de kilometri de alergat.

Judoka Alina Dumitru i-a mărturisit primului-ministru că, deşi e mică de înălţime, "nu îi este frică de nimic atunci când merge pe stradă". Premierul a arătat că, din punctul acesta de vedere, în România nu are de ce să se teamă.

Tăriceanu s-a interesat şi de modul în care se recuperează după operaţie copilul gimnastului Marian Drăgulescu şi l-a sfătuit pe sportiv să continue cu gimnastica şi să nu se retragă, în ciuda faptului că la Olimpiadă nu a obţinut o medalie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici