Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin, şi fostul director al OPC Argeş, Cristian Libertatu, rămân în arest, a decis, miercuri, Tribunalul Argeş, care a respins cererile acestora de eliberare sub control judiciar.

45 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu rămân în arest

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), Gheorghe Constantin (Imagine: Ştefan Birlodeanu/Mediafax Foto)

Magistraţii argeşeni au respins cererile de eliberare sub control judiciar a celor doi, după o şedinţă care a durat circa o oră şi jumătate.

Avocaţii au arătat, în pledoarii, că clienţii lor au nevoie de cercetare în libertate deoarece Gheorghe Constantin a fost supus unei intervenţii chirurgicale la colon, în urmă cu o lună, la o clinică din Viena, şi are nevoie de tratament. Apărătorii lui Libertatu au susţinut, la rândul lor, că acesta are o situaţie familială grea pentru că soţia şi copilul său, în vârstă de un an şi jumătate, sunt bolnavi.

După anunţarea deciziei instanţei, avocaţii celor doi au anunţat că vor face recurs la Curtea de Apel Piteşti.

Avocaţii finanţatorului clubului de fotbal FC Argeş, Cornel Penescu, şi ai celorlalţi trei arestaţi preventiv pentru dare sau luare de mită au depus, marţi, la Tribunalul Argeş, cereri pentru eliberarea provizorie sub control judiciar a clienţilor lor.

Joi urmează să fie judecată cererea de eliberare sub control judiciar pentru Liviu Făcăleaţă, iar vineri pentru finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu.

Tribunalul Argeş a hotărât, în urmă cu peste o săptămână, arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a lui Cornel Penescu, a lui Gheorghe Constantin, a lui Liviu Făcăleaţă şi a lui Cristian Libertatu. Cornel Penescu şi directorul general al hypermarketului PIC, patronat de Penescu, Liviu Făcăleaţă, sunt acuzaţi de dare de mită, iar Gheorghe Constantin şi Cristian Libertatu pentru luare de mită.

Imediat după aflarea deciziei Tribunalului Argeş de arestare preventivă a celor patru persoane, avocaţii acestora au făcut recurs, care a fost respins, vineri, de Curtea de Apel Piteşti, astfel că toţi au rămas în arest.

Cei patru au fost audiaţi, vineri, la Curtea de Apel Piteşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici