Gică Popescu a spus cum au reacţionat Figo şi Casillas când au aflat că FRF nu l-a invitat pe Hagi la tragerea la sorţi pentru EURO 2020

Fostul internaţional Gheorghe Popescu a afirmat că Luis Figo şi Iker Casillas au fost surprinşi într-un mod neplăcut de hotărârea Federaţiei Române de Fotbal de a nu-l invita pe Gheorghe Hagi la tragerea la sorţi pentru EURO 2020, care a avut loc pe 30 noiembrie, la Romexpo.

4152 afișări
Imaginea articolului Gică Popescu a spus cum au reacţionat Figo şi Casillas când au aflat că FRF nu l-a invitat pe Hagi la tragerea la sorţi pentru EURO 2020

Cum au reacţionat Figo şi Casillas când au aflat că FRF nu l-a invitat pe Hagi la tragerea la sorţi pentru EURO 2020

Popescu, în prezent consilier onorific al prim-ministrului Ludovic Orban pentru pregătirea organizării EURO 2020, a luat parte la evenimentul de la Romexpo şi a explicat ce discuţii a avut cu fostul mare fotbalist Luis Figo, dar şi cu Iker Casillas, aflat încă în activitate, la FC Porto.

"Când m-am întâlnit cu Luis Enrique ne-am îmbrăţişat şi mi-a zis <Unde-i celălalt Gică?>. I-am zis că e ocupat cu antrenamentele. M-am întâlnit cu Figo şi m-a întrebat dacă la masă, după, vine şi Gică. Am ieşit după la masă cu Figo şi cu Casillas şi m-au întrebat iar de Gică. Şi i-am zis: <Băi Luis, ştii ceva?! Hagi n-a fost invitat!>. A zis <Hai, mă, faci mişto de mine?! Eu mă ridic acum de la masă şi plec! Cum să nu fie chemat la un asemenea eveniment?!>. Nu le venea să creadă că Federaţia nu l-a chemat pe Hagi la un astfel de eveniment", a spus Gheorghe Popescu, pentru gsp.ro.

Fostul căpitan al echipei FC Barcelona spune că Federaţia Română de Fotbal este împotriva Generaţiei de Aur, motiv pentru care mulţi fotbalişti care au realizat performanţe notabile la naţională nu au fost invitaţi la evenimentul la care au participat nume mari din fotbalul european.

"Cred că Federaţia are ceva cu întreaga Generaţie de Aur. Aşa cred eu! Sau aşa simt. Aşa văd tot ce se întâmplă, toate aceste lucruri care ar fi putut fi făcute în mod decent şi cu respect. Cum ar fi fost ca la tragerea la sorţi pentru EURO 2020 să fie Mircea Lucescu, Victor Piţurcă, Emeric Ienei, Gică Hagi, Dan Petrescu, Cristi Chivu sau Adi Mutu. Noi n-avem foarte mulţi oameni în fotbal cu care să ne mândrim. Când ai un astfel de eveniment de nu aduci ce ai mai valoros? Ce e mai de renume să scoatem în faţă! De ce nu ne-au chemat? Le-a fost teamă că nu apar în poze cei din Federaţie? Scriu peste tot că ne preţuiesc şi ne apreciază. Unde-i aprecierea? Unde e? Ei nu invită oamenii cei mai importanţi din fotbal la un astfel de eveniment!", a mai spus Popescu.

După tragera la sorţi pentru EURO 2020, Răzvan Burleanu, preşedintele FRF, şi-a prezentat scuzele faţă de Gheorghe Hagi, spunând că "nu am avut niciun moment intenţia de a vă exclude din rândul invitaţilor la evenimentul UEFA. Procesul de invitare a fost unul care trebuia să răspundă unor criterii pentru un eveniment non-sportiv şi, pur şi simplu, nu am avut inspiraţia să trecem dincolo de acestea şi să vă invităm ca personalitate aparte. Regretăm acest fapt".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici