Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane

Preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gigi Corsicanu, rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane, Judecătoria Sectorului 6 respingând vineri ca neîntemeiată contestaţia acestuia la sancţiunile Jandarmeriei în urma incidentului de la meciul Rapid-Dinamo, la sfârşitul lunii august.

1095 afișări
Imaginea articolului Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadioane

Gigi Corsicanu rămâne cu interdicţia de doi ani de a intra pe stadion (Imagine: Mediafax Foto)

Al doilea martor audiat de instanţă este unul dintre medicii echipei Rapid, Marian Dumitru. Acesta a explicat instanţei că Gigi Corsicanu a traversat gazonul înainte de începerea meciului pentru a ajunge împreună cu el la vestiarul echipei, unde trebuia să primească o pastilă după ce a acuzat tensiune ridicată.

"Cu aproximativ 30 de minute înainte de începerea partidei am ieşit de la vestiar pentru a verifica dacă fata mea a ajuns la stadion. M-a abordat contestatorul (Gigi Corsicanu - n.r) şi mi-a spus că are tensiunea 18 cu 1. Atunci i-am spus să mă urmeze ca să îi dau o pastilă diuretică. M-am deplasat cu el de la tribuna oficială spre vestiare prin terenul de joc. În opinia mea nu cred că era nelegal, pentru că meciul nici nu începuse, nici măcar încălzirea. Trecând pe acolo, membrii galeriei Dinamo au început să adreseze cuvinte care nici măcar nu pot fi reproduse. M-am întors spre el să-i vad reacţia, iar el zâmbea calm", a spus medicul echipei Rapid.

După audiere a fost vizionată înregistrarea incidentului. Apărătorul lui Gigi Corsicanu a solicitat instanţei să constate nulitatea procesului verbal, susţinând că acesta a fost modificat de Jandarmerie. Potrivit avocatului, Jandarmeria a emis iniţial un proces-verbal, pe care, ulterior, după ce a sesizat o greşeală, l-a anulat şi a emis un altul.

Vineri, Judecătoria Sectorului 6 a respins ca neîntemeiată contestaţia lui Gigi Corsicanu. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, declara, la sfârşitul lunii august, că preşedintele Ligii Suporterilor Rapidişti, Gigi Corsicanu, a primit interdicţie doi ani pe stadioanele din România şi o amendă de 1.250 lei.

"La meciul Rapid - Dinamo, la ora 19.44 şi 33 de secunde, avem ora pentru că la probare am avut şi imagini video, Gheorghe Răducan sau Corsicanu cum i se spune, a fost depistat de un jandarm pe suprafaţa de joc. El s-a dus în zona suporterilor dinamovişti şi a început să profereze injurii şi ameninţări cu violenţa. El a fost sancţionat contravenţional cu 1.250 lei conform articolului 20 din Legea 4 privind prevenirea şi combaterea violenţei în sport, litera l şi m. Complementar, a primit şi o sancţiune conform articolului 22, litera e din aceeaşi lege, care prevede interzicerea pe stadioane la meciurile de fotbal pe o perioadă de doi ani", spunea atunci Militaru.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici