HC Csikszereda, penalizată cu 15 puncte

Membrii Comisiei de Disciplină a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă au decis, miercuri, penalizarea HC Csikszereda cu 15 puncte în ediţia 2009-2010 a campionatului naţional şi o amendă de 800 de lei, pentru faptul că doisprezece jucători nu s-au prezentat la echipa naţională.

214 afișări
Imaginea articolului HC Csikszereda, penalizată cu 15 puncte

Janos Kurko, patronul HC Csikszereda (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Totodată, Comisia de Disciplină a mai decis câte opt etape de suspendare pentru jucătorii Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botund Flinta, Ede Mihaly, Tivadar Petres, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Zsolt Molnar, Csanad Virag şi Levente Lorinncz.

Conducerea HC Csikszereda pot face apel la decizia Comisiei de Disciplină în termen de cinci zile. În caz contrar, aceasta va trebui ratificată în Biroul Federal.

Jucătorii Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botond Flinta, Mihaly Ede, Petres Tivadar, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Zsolt Molnar, Csanad Virag, Levente Lorincz, legitimaţi la HC Csikszereda, nu s-au prezentat la reunirea lotului de seniori în vederea participării la Campionatul Mondial Divizia I, Grupa B, de la Torun, Polonia. Decizia jucătorilor a venit în urma unei şedinţe în care patronul vicecampioanei României, Janos Kurko, le-a recomandat acestora să nu se prezinte dacă federaţia nu va plăti salariile jucătorilor în perioada în care aceştia se află la lot şi nu se vor încheia asigurări la valoarea de piaţă a hocheiştilor.

La 7 aprilie, Ministerul Tineretului şi Sportului a solicitat Federaţiei Române de Hochei să demareze procedurile de sancţionare a sportivilor şi a conducătorilor clubului HC Csikszereda, după ce aceştia au condiţionat prezenţa a 12 sportivi la lotul naţional care participă la Campionatul Mondial din Polonia.

Reprezentativa de hochei pe gheaţă a României a retrogradat în Divizia a II în urma participării la Campionatul Mondial de la Torun Polonia, desfăşurat în perioada 11-18 aprilie, unde a înregistrat şase înfrângeri din tot atâtea posibile şi a reuşit să marcheze un singur gol în Divizia I, Grupa B: 0-11 (0-5, 0-4, 0-2), cu Italia, 0-7 (0-2, 0-4, 0-1), cu Polonia, 0-8 (0-0, 0-3, 0-5), cu Marea Britanie, 0-7 (0-2, 0-3, 0-2), cu Ucraina şi 1-5 (0-1, 0-2, 1-2), cu Olanda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici