Hiroshima şi Nagasaki vor să organizeze Jocurile Olimpice din 2020 - GALERIE FOTO

Oraşele japoneze Hiroshima şi Nagasaki intenţionează să-şi depună candidatura pentru organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2020, pentru a promova o lume fără arme nucleare.

167 afișări
Imaginea articolului Hiroshima şi Nagasaki vor să organizeze Jocurile Olimpice din 2020 - GALERIE FOTO

Cele două oraşe, distruse de bombardamentele atomice în ultimele zile ale celui de-al doilea război mondial, în 1945, au fost reconstruite şi doresc să înfiinţeze un comitet pentru a studia posibilitatea unei candidaturi comune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Cele două oraşe, distruse de bombardamentele atomice în ultimele zile ale celui de-al doilea război mondial, în 1945, au fost reconstruite şi doresc să înfiinţeze un comitet pentru a studia posibilitatea unei candidaturi comune.

Primarul Hiroshimei, un militant pentru dezarmarea nucleară, doreşte ca oraşul său să găzduiască JO în numele păcii mondiale.

"Vom lupta pentru interzicerea armelor nucleare în lume până în 2020. Dacă suntem candidate pentru JO în paralel (n.r. - Hiroshima şi Nagasaki), atunci acest lucru va duce la un elan important", a declarat primarul Tadatoshi Akiba.

Potrivit regulilor Comitetului Internaţional Olimpic, JO trebuie organizate într-un singur oraş. Însă a existat deja o excepţie, la JO de la Beijing din 2008, când probele de echitaţie au avut loc la Hong Kong.

Hiroshima, care a găzduit Jocurile Asiei în 1994, şi Nagasaki sunt la o distanţă de 300 de kilometri.

Oraşul care va găzdui JO din 2020 va fi anunţat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici