Horia Tecău, noul ambasador al UNICEF în România

Jucătorul de tenis Horia Tecău, în vârstă de 32 de ani, a fost numit, marţi, ambasador al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru protecţia copilului (UNICEF) în România, într-o ceremonie la Bucureşti, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

154 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău, noul ambasador al UNICEF în România

Horia Tecău, noul ambasador al UNICEF în România (Imagine: Dan Horia Tautan/ Mediafax Foto)

"Sunt onorat să fiu desemnat Ambasador Naţional pentru UNICEF în România şi mă angajez să sprijin respectarea drepturilor copilului şi, în special, accesul tuturor copiilor la grădiniţă şi la şcoală. Din viaţa mea de sportiv am învăţat că este nevoie de eforturi pe termen lung şi de o echipă pentru a obţine cele mai bune rezultate. Pentru copiii din ţara noastră trebuie să ne unim eforturile ca ei să primească o educaţie incluzivă de calitate şi să îşi atingă visurile", a declarat Horia Tecău.

La rândul său, Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, a afirmat: „Horia Tecău este mai mult decât un campion mondial la tenis, el este şi un campion pentru copii. El militează de mai mulţi ani pentru copii şi pentru accesul lor la sănătate şi educaţie de calitate. Ne bucurăm să îl avem alături pe Horia în calitate de Ambasador Naţional pentru UNICEF în România. Împreună putem convinge şi mai mulţi oameni că educaţia trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiţi şi un viitor mai bun pentru noi toţi".

Alături de ambasadori internaţionali ca David Beckham, Shakira, Roger Federer, Serena Williams şi de ambasadorii naţionali Andreea Marin, Gheorghe Hagi şi de Smiley, Tecău va aduce în atenţia publică mesajele copiilor care au nevoie de sprijin astfel încât drepturile lor să fie respectate şi să aibă şansa la o viaţă mai bună.

Horia s-a alăturat pentru prima oară echipei UNICEF în România în decembrie 2016 când a susţinut eforturile organizaţiei internaţionale de a atrage şi recruta Mesageri UNICEF, persoane care să convinga în stradă persoanele pentru a face donaţii lunare pentru copiii vulnerabili din România şi de la nivel internaţional. Recent, Horia a vizitat comuna Motoşeni din judeţul Bacău, una dintre cele 45 de comunităţi unde UNICEF în România implementează programul pilot Servicii Comunitare pentru Copii. El a vrut să cunoasca munca UNICEF la nivel local, în judeţul Bacău.

"Ce am văzut că se întâmplă în Bacău îmi dă motivaţia şi speranţa că toţi copiii din România pot creşte alături de părinţii lor, se pot bucura de iubire şi protecţie, pot merge la grădiniţă şi la şcoală pentru a-şi atinge potenţialul maxim”, a mărturisit Horia Tecău.

În cei 14 ani de carieră ca jucător profesionist de tenis, Horia Tecău a câştigat 30 de titluri la dublu. Printre cele mai prestigioase se numără: Dubai 2017, Madrid 2016, Wimbledon 2015, Turneul Campionilor 2015, Australian Open 2012, Cincinnati 2012, Auckland 2010. În 2016, la Jocurile Olimpice de la Rio, Horia a reprezentat România alături de Florin Mergea, iar cei doi au cucerit medalia de argint.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici