Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au căştigat finala probei de dublu la turneul de la Madrid

Perechea formată din românul Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a câştigat, duminică, finala probei de dublu de la Madrid Open, scor 6-4, 7-6, împotriva cuplului format din românul Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna.

1452 afișări
Imaginea articolului Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au căştigat finala probei de dublu  la turneul de la Madrid

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au câştigat proba de dublu la turneul de la Madrid

Perechile Jean Julian Rojer/Horia Tecău şi Florin Mergea/Rohan Bopanna s-au aflat la prima întâlnire directă după finala disputată la Turneul Campionilor, câştigată de Tecău şi Rojer. Favoriţii numărul trei pe lista capilor de serie au început bine ultimul act de la Madrid şi au reuşit să câştige împotriva serviciului în game-ul trei. Horia Tecău şi partenerul său n-au cedat până la final, adjucându-şi prima manşă cu scorul de 6-4.

Setul secund a fost echilibrat. Toţi cei patru jucători au servit foarte bine, iar manşa s-a decis la tiebreak. Tecău şi Rojer au speculat mult mai bine erorile neforţate comise de adversari şi s-au impus cu 7-5, aceasta fiind cea de-a cincea victorie pentru foştii lideri mondiali, din tot atâtea partide disputate cu perechea Mergea/Bopanna.

Horia Tecău şi Jean Julien Rojer au primit un cec de 282.720 euro şi 1.000 de puncte ATP, iar învinşii 138.400 euro şi 600 puncte ATP, acesta fiind primul trofeu din acest an pentru prechea româno-olandeză.

Horia Tecău a mai cucerit un trofeu în 2016, la BRD Năstase Ţiriac Trophz, alături de Florin Mergea, unde au trecut în finală de cuplul de cuplul Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia), scor 7-5, 6-4. Cei doi români vor face pereche la Jocurile Olimpice de la Rio, din vara acestui an, unde îşi doresc să cucerească o medalie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici