Iancu ameninţă că FC Timişoara nu se va prezenta la meciul cu Dinamo

Preşedintele Comisiei de Disciplină Daniel Marin Cernat a declarat că formaţia Dinamo va juca fără spectatori următorul meci în care este organizatoare, respectiv cel din Cupă, spre nemulţumirea oficialilor FC Timişoara, care ameninţă că echipa lor nu se va prezenta la întâlnirea de la Cluj-Napoca.

12 afișări
Imaginea articolului Iancu ameninţă că FC Timişoara nu se va prezenta la meciul cu Dinamo

Iancu ameninţă că FC Timişoara nu se va prezenta la meciul cu Dinamo

"Regulamentul este foarte clar. Dinamo va disputa fără spectatori următorul meci în care este organizator, respectiv cel din Cupă. În regulament nu este specificat că suspendarea va avea loc la următorul meci al echipei de pe teren propriu", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, Cernat.

În replică, preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, a precizat, pentru MEDIAFAX, că în cazul în care decizia Comisiei de Disciplină a FRF va fi aplicată la meciul din semifinalele Cupei României, iar fanii bănăţeni nu vor avea acces la partidă, atunci echipa pregătită de Gabi Balint nu se va prezenta.

"Asta e opinia celor de la federaţie, că meciul se va disputa fără spectatori. Noi vom juca cu publicul nostru, dacă nu, nu vom juca deloc. Aşa puteam să jucăm şi la Timişoara, şi la Bucureşti fără spectatori. Nu se pune problema să jucăm fără spectatori. Meciul se joacă pe teren neutru, cheltuielile sunt împărţite, iar profitul la fel. Este în continuare o federaţie anacronică, debusolată, cu oameni care nu au nicio legătură cu acest fenomen, cu oameni care nu au împărţit niciodată dreptatea aşa cum era consfinţită prin documente. Când îşi va da seama că a creat un monstru, atunci va pleca Mircea Sandu, el este pericolul social, acest monstru", a spus Iancu.

La rândul său, preşedintele Comitetului Director al FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian, a subliniat că FC Dinamo trebuia să dispute fără spectatori meciul din etapa precedentă, cel cu Gloria Bistriţa, scor 5-0. "Pentru noi surpriza este mult mai mare plecând de la faptul că în regulamentul FRF scrie că o competiţie care se desfăşoară în sistemul actual, sâmbătă-miercuri-sâmbătă, când se iau sancţiuni disciplinare, Comisia trebuie să se întâlnească între cele două jocuri ca să poată lua o decizie, ori raportul de arbitraj a fost depus pe data de 16, iar decizia s-a luat pe data de 23 aprilie, la o săptămână. Hotărârea Comisiei de Disciplină spune că decizia de suspendare se va lua la un joc, nu spune că la primul joc oficial, iar cei care au greşit nu au fost jucătorii clubului Dinamo, ci spectatorii. Nu trebuie pedepsiţi suporterii lui Poli, nu trebuie pedepsiţi spectatorii de la Cluj care doreau să urmărească acest joc. Decizia corectă era ca această suspendare să fie la un joc de pe teren propriu. Cupa României e organizată de FRF şi se joacă pe teren neutru, iar dacă se realizează profit, acestea se împart 50-50, iar dacă se realizează pierderi, se împart la fel. Ori în situaţia de faţă, când au greşit suporterii lui Dinamo, de ce trebuie să suporte FC Timişoara cheltuielile, iar suporterii să nu vadă meciul", a completat Chivorchian.

Echipa Dinamo Bucureşti va juca un meci cu porţile închise şi va plăti o amendă de 60.000 de lei, a decis, joi, Comisia de Disciplină a FRF, care a analizat incidentele de la meciul Dinamo - Rapid, din Cupa României.

Partida Dinamo - FC Timişoara, contând pentru semfinalele Cupei României, este programat, marţi, cu începere de la ora 20.45, pe Stadionul "Dr. Constantin Rădulescu" din Cluj-Napoca.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici