Ioan Niculae: Insolvenţa este singura şansă de a salva FC Dinamo de la faliment

Finanţatorul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a declarat, joi, că deschiderea procedurii de insolvenţă este singura şansă a grupării FC Dinamo de a evita falimentul.

205 afișări
Imaginea articolului Ioan Niculae: Insolvenţa este singura şansă de a salva FC Dinamo de la faliment

Ioan Niculae (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Acum câţiva ani de zile, nu mai mult de 4-5, mi s-a făcut o ofertă de a cumpăra pe Dinamo, iar propunerea mea a fost să se facă un audit, iar ce am spus acum cinci ani s-a confirmat acum. Adică, cele 16 milioane de euro datorie netă din 2010 nu s-a micşorat în 2014, iar de acel bulgăre nu avea cum să scape. Eu le-am spus atunci lui Badea, Borcea, Turcu că ei nu au ce să vândă. Că până când nu vor regla datoriile clubului, ei sunt pe valoare negativă. Am spus de atunci că atât timp cât cineva nu va curăţa de datorii acel club, Dinamo nu are nicio şansă de salvare şi singura şansă este falimentul. Falimentul nu este neapărat un lucru negativ. Trecerea prin el se practică. Această insolvenţă, cu un plan de reorganizare şi stoparea acelor datorii, este singura soluţie de salvare a clubului, altfel Dinamo se duce în faliment", a spus Niculae.

FC Dinamo a depus la Tribunalul Bucureşti dosarul prin care solicită deschiderea procedurii de insolvenţă. Instanţa va analiza cererea FC Dinamo la 28 mai.

Patronul grupării giurgiuvene a fost prezent joi seară, la Arena Naţională, unde jucătorii antrenaţi de Daniel Isăilă au efecutat antrenamentul ofcial înaintea finalei Cupei României.

Finala Cupei României-Timişoreana va avea loc, vineri, de la ora 21.00, pe Arena Naţională, între Steaua şi Astra Giurgiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici