Iran învinge Ţara Galilor la Cupa Mondială, cu două goluri în minutele suplimentare

Ţara Galilor şi Iran au furnizat vineri un meci frumos ce se îndrepta spre a 5-a remiză fără goluri de la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Iranieni au dat lovitura cu două goluri marcate în minutele suplimentare de joc, în primul meci al celei de a doua etape a fazei grupelor.

425 afișări
Imaginea articolului Iran învinge Ţara Galilor la Cupa Mondială, cu două goluri în minutele suplimentare

A fost un meci intens, cu un gol anulat, şuturi în bară şi un cartonaş roşu, dominat la posesie de galezi şi la ocazii mari de gol de iranieni, care au făcut o repriză secindă mult mai bună, înscriind meritat când se părea că mecoul se îndreaptă spre o nouă remiză albă.

Prima şansă mare de a deschide scorul au avut-o galezii, în minutul 12, prin Kieffer Moore, al cărui şut din interiroul careului, din poziţie ideală, a fost reţinut de portarul advers.

Iranienii au marcat în minutul 16, după o greşeală defensivă a galezilor, reuşita lui Ali Gholizadeh fiind însă anulată pentru offside, seszat de arbitri VAR.

Cele două naţionale s-au tatonat în continuare, fără nimic notabil la capitolul spectacol.

Minutul 52 a consemnat o fază în care fotbaliştii iranieni au şutat de două ori în bară în interval de 30 de secunde. Mai întâi, Ali Gholizadeh a nimerit bara stângă a porţii lui Wayne Hennessey, pentru ca Sardar Azmoun să trimită şi el mingea, în bara opusă, la faza imediat următoare.

A venit apoi rândul lui Saeid Ezatolahi să rateze deschiderea scorului, în minutul Hennessey reuşind o paradă de efect la mingea ce se îndrepta spre poartă.

Şi celălalt portar, Hosseini, a fost pus la încercare, în minutul 84, de şutul sub transversală al lui Davies.

Cu patru minute înaunte de terminarea timpului regulamentar, Hosseini a fost eliminat, pentru un fault violent, galezii jucând apoi în 10 oameni şi cele 9 minute suplimentare de joc dictate de central.

Când mai era un singur minut de joc, Roozbeh Cheshmi a prins un şut puernic, foarte bine plasat, dechizând surprinzător scorul (0-1, min 90+8).

Năpustişţ în atac, galezii au mai fost surprinşi încă o dată, Ramin Rezaeian ducând scorul la 0-2.

Iranienii obţin abia a 3-a victorie în istoria participărilor la Cupa Mondială, dar şi 3 puncte, cu care se situează pe locul 2 în grupă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici