Italia se angajează să elimine antisemitismul de pe stadioanele de fotbal

Italia a semnat marţi o scrisoare de intenţie care vizează eradicarea antisemitismului de pe stadioanele de fotbal din întreaga ţară, relatează Reuters.

104 afișări
Imaginea articolului Italia se angajează să elimine antisemitismul de pe stadioanele de fotbal

Italia se angajează să elimine antisemitismul de pe stadioanele de fotbal

Cazurile de rasism şi antisemitism sunt ceva obişnuit pe stadioanele italiene, fanii huiduind sau strigând în mod regulat injurii la adresa jucătorilor de culoare, folosind cuvântul "evreu" ca insultă şi afişând simboluri naziste sau fasciste.

Iniţiativa reprezintă o "mare contribuţie" la fotbal, a declarat ministrul italian de interne Matteo Piantedosi în timpul ceremoniei de semnare a declaraţiei de la Roma, la care au participat, de asemenea, ministrul italian al sporturilor şi preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal.

Declaraţia va interzice jucătorilor de fotbal să poarte numărul 88 - o referire la salutul "Heil Hitler" - şi va interzice simbolurile care amintesc de nazism.

De asemenea, va impune fanilor să folosească un limbaj nediscriminatoriu la toate evenimentele publice şi va stabili orientări privind modul de suspendare a meciurilor în caz de discriminare.

În trecut, comunitatea evreiască a solicitat autorităţilor sportive italiene să facă mai mult pentru a eradica antisemitismul pe stadioane.

În martie anul trecut, în timpul victoriei lui Lazio cu 1-0 împotriva lui AS Roma în derby-ul oraşului, un suporter a purtat un tricou al lui Lazio cu numele "Hitlerson" şi numărul 88, în timp ce alţi doi fani au făcut "salutul roman", care este asociat cu fascismul.

"...Este posibil ca toată lumea să continue să ignore acest lucru?", scrisese pe Twitter preşedintele comunităţii evreieşti din Roma, Ruth Dureghello, comentând imaginile şi videoclipurile care au circulat pe reţelele de socializare după meci.

Ulterior, Lazio a declarat că cei trei fani vor avea interdicţie pe viaţă de a mai asista la orice meci pe Stadio Olimpico.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici