Jakob Ingebrigtsen îşi păstrează titlul mondial la 5.000 m masculin

Norvegianul Jakob Ingebrigtsen l-a întrecut duminică seara pe spaniolul Mohamed Katir pe linia de sosire a cursei de 5.000 metri de la Campionatul Mondial de atletism de la Budapesta, aceasta fiind cea de a doua sa medalie consecutivă a probei la mondiale.

121 afișări
Imaginea articolului Jakob Ingebrigtsen îşi păstrează titlul mondial la 5.000 m masculin

Învins în proba de 1500 m masculin, unde a luat doar argintul, norvegianul de 22 de ani şi-a luat revanşa la 5000 metri. De data aceasta, a trebuit să muncească din greu pentru a răspunde la un atac final al spaniolului Mo Katir în prima finală din ultima zi a Campionatelor Mondiale de atletism 2023 de la Budapesta.

Ingebrigtsen a rămas în urmă la început, după ce kenyanul Ishmael Kipkurui a lansat un atac timpuriu, care a durat patru tururi. Cu şase minute înainte de final, norvegianul a trecut în mijlocul plutonului.

Ritmul s-a accelerat cu adevărat cu puţin peste un tur înainte de final, când s-a format un grup de opt persoane în frunte. Katir a atacat primul din acest grup pe turnantă, cu 200 de metri înainte de final, ceea ce a forţat o reacţie din partea lui Ingebrigtsen.

Acesta a fost nevoit să sprinteze înintea liniei de sosire, reuşind să-şi depăşească rivalul spaniol pentru a-şi păstra titlul mondial cu cel mai bun timp al sezonului, 13:11.30, cu aproximativ 0,11 secunde înaintea lui Katir. Kenyanul Jacob Krop a luat bronzul în 13:12.28.

"Să câştig un alt titlu mondial este grozav, desigur - dar am fost foarte obosit", a declarat norvegianul după cursă, citat de olympics.com. "Am încercat să-mi păstrez energia pentru a câştiga la final, pentru că asta era singura cale în seara asta. Ştiam că dacă tactica mea era mai bună decât a concurenţilor mei aveam şansa de a câştiga şi asta s-a întâmplat. A funcţionat absolut perfect.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici