Japoneza Sakamoto şi-a apărat titlul mondial la proba de patinaj liber

Japoneza Kaori Sakamoto a cucerit două titluri mondiale consecutive în proba de patinaj liber, obţinând medalia de aur la individual feminin astăzi, în timp ce Madison Chock şi Evan Bates s-au impus în proba de dans ritmic la Campionatele Mondiale de patinaj artistic.

181 afișări
Imaginea articolului Japoneza Sakamoto şi-a apărat titlul mondial la proba de patinaj liber

Japoneza Sakamoto şi-a apărat titlul mondial la proba de patinaj liber

Tânăra de 22 de ani a realizat un punctaj general de 224,61, pe gheaţa patinoarului Saitama Super Arena.

Victoria a fost obţinută datorită unei evoluţii foarte bune pe melodia "Elastic Heart" a lui Sia, în timpul căreia medaliata cu bronz de la Jocurile Olimpice de la Beijing a executat un dublu axel şi un triplu Lutz, impresionând comisia tehnică cu săriturile sale combinate.

Ea a devenit, de asemenea, prima patinatoare care a cucerit titluri succesive la campionatele mondiale de la Evgenia Medvedeva în 2016-17.

"Am simţit multă susţinere aici", a declarat Sakamoto, citată de Reuters, cea care a fost lider cu un punctaj de 79,24 după programul scurt, în faţa unei mulţimi entuziaste. "Iniţial a fost multă anxietate şi tensiune, dar am reuşit să transform asta într-o forţă, aşa că vă mulţumesc pentru asta".

Sud-coreeana Lee Hae-in a câştigat argintul cu un scor de 220,94, în timp ce Loena Hendrickx din Belgia a luat bronzul cu 210,42.

Anterior, americanii Chock şi Bates au obţinut un punctaj de 91,94 în segmentul de dans ritmic al competiţiei de dans pe gheaţă, în lupta pentru un prim titlu mondial, campionii olimpici şi mondiali Gabriella Papadakis şi Guillaume Cizeron neparticipând în acest sezon.

"Suntem încântaţi de punctaj", a declarat Bates, care a cucerit luna trecută titlul la Four Continents împreună cu Chock, despre noul record personal al perechii, pe care l-au obţinut patinând pe un remix al melodiei "Let's Dance".

"Este întotdeauna plăcut când ieşi de pe gheaţă cu sentimentul că ai patinat bine şi apoi vezi un scor care reflectă sentimentul pe care l-ai avut în interior".

Charlene Guignard şi Marco Fabbri din Italia au rămas în urma medaliaţilor cu bronz din 2022, campionii europeni obţinând un scor de 88,21. Piper Gilles şi Paul Poirier din Canada au fost pe locul trei cu 87,34.

Canadienii, câştigători ai finalei Grand Prix, au revenit pe gheaţă după o pauză datorată faptului că Gilles a suferit o intervenţie chirurgicală.

Proba de dansul continuă sâmbătă cu componenta de dans liber, înaintea probei masculine de patinaj liber, unde japonezul Shoma Uno va încerca să-şi apere titlul, după ce a luat un avans consistent în programul scurt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici