Japonezii vor izola delegaţiile care vor veni la Olimpiadă cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus

  • Niponii au înăsprit regulile, după ce au avut probleme cu delegaţia Ugandei.
  • Organizatorii se tem ca nu cumva participanţii la JO să ia virusul din avion.
  • Serena Williams a anunţat că nu va participa la Olimpiadă.
165 afișări
Imaginea articolului Japonezii vor izola delegaţiile care vor veni la Olimpiadă cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus

Japonezii au stabilit cum vor proceda cu delegaţiile care vor veni la Olimpiadă cu persoane depistate pozitiv cu coronavirus

Echipele olimpice ar trebui să fie izolate imediat, dacă se va constata că au ajuns în Japonia având un membru găsit infectat cu coronavirus, a declarat duminică un oficial nipon, cu mai puţin de o lună până la startul Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Hidemasa Nakamura, un oficial de rang înalt al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020, a declarat că este „foarte probabil ca oamenii să intre în contact strâns cu o persoană infectată, dacă vor călători în acelaşi avion”.

"Vom pregăti imediat un sistem pentru a le izola şi a le testa", a spus acesta, într-o emisiune la radioul public NHK în care s-a discutat despre măsurile anti-pandemie luate de organizatori.

Propunerea mai strictă a venit după ce doi dintre cei nouă membri ai delegaţiei olimpice ugandeze au avut rezultate pozitive la testare.

O persoană a fost confirmată infectată cu coronavirus varianta Delta, în timpul screening-ului făcut pe aeroportul Narita din Tokyo, pe 19 iunie, iar restul echipei a călătorit cu un autobuz închiriat spre Izumisano din prefectura Osaka.

Autorităţile locale de sănătate au stabilit ulterior că întreaga echipă - precum şi alte opt persoane, inclusiv oficiali din oraşul gazdă şi şoferi de autobuz - au fost în contact strâns cu cele două persoane infectate, a raportat Kyodo News.

Serena Willimas sare peste Olimpiadă

Jucătoarea de tenis Serena Williams nu se va deplasa la Tokyo pentru Jocurile Olimpice, a declarat duminică sportiva cu 23 de titluri de Grand Slam în palmares, fără a oferi motivele deciziei.

Williams, care va împlini 40 de ani în septembrie, a câştigat titlul de simplu la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012 şi a câştigat, de asemenea, trei medalii de aur la dublu cu sora Venus - la Sydney (2000), Beijing (2008) şi Londra (2012).

Jucătorii Rafael Nadal, Spania, şi Dominic Thiem, Austria, au optat, de asemenea, să sară peste Jocurile de la Tokyo, competiţie care începe pe 23 iulie.

Roger Federer, Elveţia, de 20 de ori câştigător de Mare Şlem şi care împlineşte şi 40 de ani în august, a declarat că ar dori să meargă la Olimpiadă, dar va face un ultim apel după Wimbledon, turneu care începe astăzi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici