Judecătoria Iaşi a decis că Bâlbă va rămâne cu permisul suspendat

Magistraţii Judecătoriei Iaşi au respins, joi, plângerea depusă de fotbalistul Politehnicii Iaşi, Ionuţ Bâlbă, ca neîntemeiată şi a menţinut în vigoare procesul verbal prin care atacantul a fost sancţionat cu suspendarea permisului de conducere timp 60 de zile şi apoi sancţionat contravenţional.

21 afișări
Imaginea articolului Judecătoria Iaşi a decis că Bâlbă va rămâne cu permisul suspendat

Judecătoria Iaşi a decis că Bâlbă va rămâne cu permisul suspendat (Imagine: Mediafax Foto)

În noaptea de 1 aprilie, maşina lui Ionuţ Bâlbă a fost urmărită în trafic de poliţiştii de la brigada rutieră, pentru că rula cu viteză foarte mare. Poliţiştii l-au urmărit prin centrul oraşului şi au găsit maşina oprită într-un stâlp, iar şoferul nu se mai afla la faţa locului,.

Cercetările efectuate ulterior au demonstrat că la volanul maşinii se afla Ionuţ Bâlbă şi nu un prieten al acestuia, aşa cum susţinea fotbalistul.

Avocatul fotbalistului, Marius Striblea, susţine în continuare nevinovăţia clientului său. "Mi-e greu să cred că poliţistul a putut să identifice la viteza de 80 km/h cine era la volan. Cel care era la volan nu a oprit pentru că semnalizarea poliţistului de la Rutieră nu ar fi fost regulamentară şi nu a folosit bastonul reflectorizant. Cred că Poliţia are o aversiune faţă Ionuţ Bâlbă", a spus Striblea.

Decizia judecătorilor ieşeni nu este una definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Ionuţ Bâlbă nu se află la prima abatere de acest fel. Astfel, la 13 februarie 2007, jucătorul a fost prins băut la volan şi s-a ales cu permisul suspendat pentru trei luni. La data de 5 martie 2007, fotbalistul a fost prins din nou conducând maşina unui coleg, deşi avea permisul suspendat.

Ultimul incident în care a fost implicat atacantul Politehnicii Iaşi s-a petrecut la în noaptea de 9 octombrie, la ora 1.15, când a fost prins că a condus sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma unui control de rutină al Poliţiei Rutiere Iaşi. Jucătorul mirosea a alcool şi a refuzat să se supună alcooltestului. Prin urmare, Bâlbă a fost însoţit de către agenţii de poliţie la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sf. Ioan, unde i-au fost recoltate probe biologice. Atacantul Politehnicii Iaşi avea o alcoolemie de 1.1 la mie, drept pentru care i se va întocmi dosar penal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici