Juniorii români, medalii de bronz pe echipe la Campionatul Mondial de tenis de masă

Echipele naţionale de tenis de masă, feminin şi masculin, ale României au câştigat luni seara medaliile de bronz la Campionatul Mondial de Juniori, desfăşurat între 26 noiembrie – 3 decembrie, în Nova Gorica, Slovenia.

130 afișări
Imaginea articolului Juniorii români, medalii de bronz pe echipe la Campionatul Mondial de tenis de masă

Sursa foto: facebook.com/frtmromania

Echipa feminină U19 a României a obţinut bronzul după ce a fost învinsă în semifinală de reprezentativa Japoniei.

Ioana Sîngeorzan, Elena Zaharia, Bianca Mei-Roşu şi Alesia Sferlea, antrenate de Viorel Filimon, Elena Sebe şi Alexandru Dincă, au jucat semifinala competiţiei, fiind singura echipă non-asiatică din careul de aşi al competiţiei.

După ce a trecut cu 3-2 de Taipei, în sferturile de finală, junioarele României (locul 3 mondial) au pierdut cu 0-3 semifinala cu Japonia (locul 8 mondial), clasându-se la final pe a treia treaptă a podiumului mondial.

România - Japonia 0-3

⚬Ioana Sîngeorzan – Haruna Ojio 1-3 (8-11, 4-11, 11-8, 9-11)
⚬Elena Zaharia – Rin Mende 2-3 (11-6, 9-11, 11-7, 6-11, 8-11)
⚬Bianca Mei-Roşu – Sachi Aoki 1-3 (11-8, 9-11, 5-11, 4-11)

Echipa tricoloră masculină U19 a reuşit aceaşi performanţă la Campionatul Mondial de Juniori 2023, obţinând medaliile de bronz.

Tot luni seara, tinerii sportivi români (locul 3 mondial), de asemenea singura echipă non-asiatică prezentă în faza semifinalelor, a înfruntat China, echipa aflată pe primul loc în lume. În sferturile de finală, România a eliminat Taipei, scor 3-2.

Eduard Ionescu, Darius Movileanu şi Andrei Istrate, antrenaţi de Vasile Florea şi Dragoş Bujor, au pierdut cu 0-3 confruntarea cu liderii mondiali.

România - China 0-3:

⚬Eduard Ionescu – Wen Ruibo 0-3 (9-11, 10-12, 9-11)
⚬Darius Movileanu – Lin Shidong 0-3 (2-11, 7-11, 12-14)
⚬Andrei Istrate – Huang Youzheng 1-3 (11-5, 6-11, 7-11, 2-11)

Tricolorii mici rămân la Nova Gorica, unde sunt încă angrenaţi în competiţiile de simplu feminin şi masculin, precum şi dublu feminin, masculin şi mixt.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici