Katinka Hosszu a stabilit două recorduri mondiale la 400 metri mixt şi 100 metri mixt în bazin scurt

Sportiva ungară Katinka Hosszu a îmbunătăţit recordul mondial la 400 metri mixt în bazin scurt, cu timpul de patru minute, 20 de secunde şi 85 sutimi şi a stabilit un record la 100 metri mixt în bazin scurt, cu 57 de secunde şi 45 de sutimi, duminică, la etapa de Cupă Mondială de la Berlin, informează AFP.

113 afișări
Imaginea articolului Katinka Hosszu a stabilit două recorduri mondiale la 400 metri mixt şi 100 metri mixt în bazin scurt

Katinka Hosszu a stabilit două recorduri mondiale la 400 metri mixt şi 100 metri mixt în bazin scurt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hosszu a depăşit recordul stabilit de americanca Julia Smit (4:21.04) la 18 decembrie 2009 la 400 metri mixt, la Manchester, şi şi-a depăşit cu cinci sutimi preedentul record (57.50) la 100 metri mixt în bazin scurt, stabilit cu trei zile mai devreme la Eindhoven, tot la Cupa Mondială, unde a stabilit patru recorduri mondiale.

Katinka Hosszu a stabilit şase recorduri în cinci zile, la etapele de Cupă Mondială de la Eindhoven (Olanda) şi Berlin. Ea deţine recordurile în bazin scurt pe toate distanţele de mixt (100, 200 şi 400 m).

Sportiva din Ungaria, în vârstă de 24 de ani, a câştigat titlurile la 200 metri şi 400 metri mixt la CM de la Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici