Kipyegon şi Lyles printre cei şase câştigători ai premiilor World Athletics

Şase atleţi - Faith Kipyegon, Noah Lyles, Armand "Mondo" Duplantis, Tigist Assefa, Kelvin Kiptum şi Yulimar Rojas - au fost desemnaţi luni atleţii mondiali ai anului, după ce premiile au fost extinse la trei categorii.

43 afișări
Imaginea articolului Kipyegon şi Lyles printre cei şase câştigători ai premiilor World Athletics

Sursa foto: worldathletics.org

Premiile World Athletics 2023 au fost împărţite în categoriile de atletism pe pistă, pe teren şi în afara stadioanelor, în urma feedback-ului primit în timpul procesului de votare, au precizat organizatorii.

"Profunzimea talentelor şi performanţele remarcabile din sportul nostru din acest an justifică mai mult decât această extindere", a declarat preşedintele World Athletics, Sebastian Coe.

"Sportivii desemnaţi Atleţii mondiali ai anului au realizat şapte recorduri mondiale ... în 2023, precum şi o serie de titluri mondiale şi victorii importante, aşa că este normal ca ei să fie recunoscuţi ca atleţi ai anului în domeniile lor respective."

Câştigătorii de anul trecut, Duplantis, Assefa, Kiptum şi Kipyegon au stabilit recorduri mondiale în probele lor respective în 2023, în timp ce toţi cei şase atleţi mondiali ai anului şi-au asigurat titluri mondiale sau victorii majore la maraton, a adăugat World Athletics.

"Astăzi este o frumoasă încheiere a unui an uimitor pentru mine", a declarat Faith Kipyegon din Kenya, când a primit premiul.

"Sunt onorat că performanţele mele pe pistă au fost recunoscute de comunitatea atletică ... Sper ca realizările mele să motiveze şi să inspire multe fete să facă acelaşi lucru."

În august, la Budapesta, Kipyegon, dublă campioană olimpică, a devenit prima femeie care a câştigat probele de 1500 de metri şi 5000 de metri la Campionatele Mondiale.

Câştigătorul premiului masculin de atletism Lyles a realizat, de asemenea, o dublă de titluri individuale la Campionatele Mondiale de la Budapesta, câştigând aurul la 100 m şi păstrându-şi titlul la 200 m înainte de a face parte dintr-o echipă americană victorioasă la 4x100 m.

Câştigătorii din 2023 a titlurilor de Atleţi ai anului la nivel mondial:

Atletism feminin: Faith Kipyegon, Kenya, 1500m/5000m

Atletism feminin: Yulimar Rojas, Venezuela, triplu salt

Feminin în afara stadioanelor: Tigist Assefa, Etiopia, maraton

Atletism masculin: Noah Lyles, SUA, 100m/200m

Atletism masculin: Mondo Duplantis, Suedia, săritura cu prăjina

Masculin în afara stadioanelor: Kelvin Kiptum, Kenya, maraton

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici