Lăcătuş: Grupa morţii, dar să vedem pentru cine

Oameni de fotbal din România comentează rezultatul tragerii la sorţi pentru Campionatul European 2008.

3 afișări
Imaginea articolului Lăcătuş: Grupa morţii, dar să vedem pentru cine

Lăcătuş: Grupa morţii, dar să vedem pentru cine

Antrenorul echipei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, susţine că echipa naţională a României poate câştiga titlul european dacă reuşeşte să se califice în sferturile de finală din grupa C.

"Olanda, Franţa, Italia şi noi? Nu e adevărat! Oau... Nu se poate! În orice caz, e o grupă frumoasă. Va fi extraordinar pentru băieţi, pentru toată lumea. Chiar vorbeam ieri cu cineva şi spuneam că ar fi culmea culmilor să picăm cu Olanda, Franţa şi Italia. E cea mai neaşteptată şi mai grea grupă. Dacă ieşim din grupa asta, există orice posibilitate. Dacă ieşim putem să câştigăm titlul european. Sunt cele mai bune echipe ale turneului final. Dacă gândim bine, şansele României sunt egale cu ale celorlalte. Italia e campioana mondială, dar Franţa nu mai este ce a fost, iar Olanda în ultimele meciuri au avut mult de pătimit", a spus antrenorul formaţiei ucrainene.

Şi antrenorul FC Steaua, Marius Lăcătuş, consideră că deşi va evolua într-o grupă dificilă, România poate produce surprize la Campionatul European, aşa cum a făcut-o naţionala Greciei la ediţia din 2004 a competiţiei, pe care a câştigat-o.

"Mai e cazul să comentăm? E cea mai grea grupă în care puteam pica, dar sunt sigur că atât jucătorii, cât şi stafful tehnic, îşi dau seama de dificultatea grupei şi poate îi va motiva mai mult decât dacă jucam într-o grupă mai accesibilă, cu toate că nicio grupă nu e uşoară. Cum a reuşit Grecia acum patru ani, de ce să nu trecem şi noi de grupă, şi apoi vedem ce se va întâmpla. Uşor nu e. Grupa morţii, dar să vedem pentru cine", a spus el.

Portarul echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, a declarat că sorţii au decis ca selecţionata condusă de Victor Piţurcă să joace "trei finale" chiar în faza grupelor turneului final al Camionatului European din 2008, informează site-ul oficial al fotbalistului.

Şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a comentat rezultatul tragerii la sorţi, susţinând că echipa naţională a României pleacă cu a treia şansă în grupa C, având în vedere că în preliminarii a obţinut 4 puncte din 6 în faţa selecţionatei Olandei.

"Plecăm cu a treia şansă după Franţa şi Italia. Avem avantajul meciurilor din preliminarii cu Olanda, unde am depăşit-o. Din punctul meu de vedere Franţa şi Italia sunt favoritele. Important este să jucăm bine şi frumos. Nu poţi să ai satisfacţii pe toate planurile", a spus Sandu.

Selecţionerul României, Victor Piţurcă este "convins" că "tricolorii" pot să se califice în sferturile Campionatului European din 2008, deşi vor întâlni în grupa C Olanda, Italia şi Franţa.

"Vor fi jocuri din care putem să ne calificăm, dar putem să venim şi fără niciun punct. Cu atât mai mare ar fi meritul dacă am reuşi să ieşim din această grupă şi putem realiza acest lucru. Sunt ferm convins că putem să facem acest lucru", a spus Piţurcă, după tragerea la sorţi a grupelor Euro-2008.

Ladislau Boloni, antrenorul echipei Al-Jazeera din Emiratele Arabe Unite, a spus că prima reprezentativă a României se va califica în sferturile de finală ale EURO 2008 de pe locul doi al grupei C, după două victorii în faţa selecţionatelor Franţei şi Olandei.

"Eu am mai spus că avem o echipă bună. Putem obţine rezultate bune şi în faţa acestor echipe. Pe Franţa trebuie să o batem, pe Olanda am bătut-o, iar cu Italia... se califică două din grupă, nu? O să ne calificăm de pe locul doi, pentru că o să-i batem pe francezi şi olandezi", a spus Boloni.

Fostul internaţional şi selecţioner Gheorghe Hagi a declarat, la Sport.ro, că naţionala României va avea de susţinut la Euro-2008 un examen dur, dar plăcut şi motivant, având în vedere numele mari pe care le va întâlni în grupa C: Olanda, Italia şi Franţa.

"E un examen important pentru o generaţie care a muncit foarte mult în ultima vreme, se află în faţa unui examen dur, dar plăcut şi motivant, vor juca în faţa unor echipe mari, împotriva cărora nu ai nimic de pierdut. Va fi o experienţă unică, marele câştig va fi experienţa acumulată, România va fi mult mai valoroasă", a spus Hagi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici