Liderul clasamentului mondial de badminton, suspendat pentru dopaj

Liderul clasamentului mondial de badminton, malaysianul Lee Chong Wei, a fost suspendat pentru dopaj, a anunţat, marţi, Federaţia Internaţională de Badminton, citată de AFP.

70 afișări
Imaginea articolului Liderul clasamentului mondial de badminton, suspendat pentru dopaj

Liderul clasamentului mondial de badminton, suspendat pentru dopaj (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Lee este suspendat din toate competiţiile până la finalizarea cazului, el fiind depistat pozitiv la Campionatele Mondiale de la Copenhaga, din luna august.

În cazul în care se va dovedi că s-a dopat, Lee Chong Wei ar putea fi suspendat pentru doi şi ar putea fi finalul carierei sportivului de 32 de ani.

Federaţia de Badminton din Malaysia anunţase, sâmbătă, că un jucător a fost depistat pozitiv cu dexametazonă, un antiinflamator aflat pe lista substanţelor interzise, dar nu a precizat că este vorba de liderul mondial.

Lee Chong Wei a fost finalist la Campionatele Mondiale de la Copenhaga, iar în cariera sa nu a câştigat niciun titlu olimpic sau mondial. "Vă mulţumesc pentru încrederea acordată. Nu am trişat niciodată şi nu am folosit substanţe interzise", a scris Lee pe contul său de Twitter.

Dexametazona este un medicament antiinflamator şi nu un produs care să ajute la îmbunătăţirea performanţelor sportive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici