Liga 1 va avea arbitraj video începând din play-off/ Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, de acord cu implentarea arbitrajului video: Noi am fi dispuşi să suportăm o sumă

Liga 1 va avea arbitraj video. Adunarea Generală Extraordinară a LPF a decis intorudecerea tehnologiei, care va fi utilizată încă din play-off-ul acestui sezon. Cluburile au votat în unanimitate pentru introducerea acestei tehnologii.

302 afișări
Imaginea articolului Liga 1 va avea arbitraj video începând din play-off/ Iuliu Mureşan, preşedintele CFR Cluj, de acord cu implentarea arbitrajului video: Noi am fi dispuşi să suportăm o sumă

Liga 1 va avea arbitraj video începând din play-off

Greşelile de arbitraj din acest sezon, dar nu numai, au fost des reclamate de către antrenorii şi conducătorii echipelor din Liga 1. În încercarea a rezolva această hibă, preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a anunţat că, în urma Adunării Generale Extraordinare, s-a decis introducerea arbitrajului video.

Reprezentanţii celor 14 cluburi din Liga 1 au votat în unanimitate introducerea arbitrajului video, iar VAR-ul va fi disponibil la meciurile din playoff-ul actualului sezon. Tehnologia va fi folosită doar la un singur meci pe etapă, LPF urmând să anunţe care vor fi criteriile pe baza căruia o partidă va dispune de arbitraj video.

Italia, Olanda şi Germania au introdus deja regula arbtraijului video, în timp ce Spania este în discuţii pentru utilizarea VAR. Ibericii vor folosi şi ei tehnologia încă din acest sezon, dar doar în Cupa Regelui.

Preşedintele clubului CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat, miercuri, că este de acord cu introducerea arbitrajului video în Liga 1 şi a precizat că gruparea ardeleană este dispusă să plătească o parte importantă din suma totală necesară implementării sistemului VAR.

"Cred că e o iniţiativă bună. Am citit că şi în Spania se va implementa. În Italia am văzut că arbitrii şi-au schimbat decizia cu ajutorul probei video. Nu ştiu cine s-a abţinut de la implementarea probei video (n.r. - în Liga 1). Noi am fost de acord. Important e să nu mai existe această problemă a arbitrajului, să nu mai fie acuzate cluburile de jocuri de culise. Nu greşim noi şi suntem acuzaţi. Nu e corect.

Cred că se vor găsi bani pentru acest demers. Noi, CFR, am fi dispuşi să suportăm o parte importantă din suma totală. Dar cred că restul cluburilor vor vota proba video, chiar dacă se vor lua bani din drepturile TV. Dacă s-ar lua această decizie, aş fi foarte mulţumit. S-ar corecta câteva decizii în fiecare etapă. N-ar mai exista poveşti, suspiciuni sau acuze", a spus Iuliu Mureşan la DigiSport.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici