LIGA EUROPA: STEAUA a învins AJAX şi s-a calificat în OPTIMI. Reacţiile protagoniştilor. Fanii au sărbătorit în Piaţa Universităţii - FOTO

Echipa Steaua Bucureşti s-a calificat în optimile Ligii Europa, după ce a învins, joi, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei. Steaua va întâlni în optimi echipa engleză Chelsea Londra, deţinătoarea Ligii Campionilor.

13122 afișări
Imaginea articolului LIGA EUROPA: STEAUA a învins AJAX şi s-a calificat în OPTIMI. Reacţiile protagoniştilor. Fanii au sărbătorit în Piaţa Universităţii - FOTO

LIGA EUROPA: STEAUA - AJAX AMSTERDAM, SCOR 2-0, în returul 16-imilor de finală - LIVE TEXT (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

După 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici '38 şi Chiricheş '76.

La loviturile de departajare, pentru Steaua au înscris Rusescu, Nikolici, Filip şi Latovlevici. Pentru Ajax Amsterdam au marcat Eriksen şi De Jong şi au ratat Schone şi Moisander.

1-0: Chiricheş pasează în adâncime, Latovlevici preia pe piept la marginea careului de 16 metri, intră în careu şi, de la 12 metri lateral stânga, lobează mingea peste portarul oaspeţilor.

2-0: Chiricheş înscrie golul doi al Stelei cu un şut la vinclu, de la aproximativ 25 de metri.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Prepeliţă (Filip '46) - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Tănase (Nikolici 66) - Tatu (Pârvulescu '77). Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Cuenca (Boerrigter '70), Sigthorsson (Schone '71), Fischer (Serero '82). Antrenor: Frank de Boer.

Cartonaşe galbene: Gardoş '7, Prepeliţă '41, Filip '73 / Eriksen '33, De Jong '97, Poulsen '115.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă italiană, cu Paolo Tagliavento la centru. Tagliavento a fost ajutat la cele două linii de Andrea Stefani şi Lorenzo Manganelli. Asistenţi adiţionali au fost Luca Banti şi Mauro Bergonzi, iar Elenito Di Liberatore rezervă.

La meciul de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 45.000 de spectatori, între care şi 500 de fani olandezi.

Înainte de executarea loviturilor de departajare, portarul Vermeer s-a dus la vestiare.

Aproximativ 500 de fani au sărbătorit în Piaţa Universităţii calificarea Stelei în optimile Ligii Europa

Aproximativ 500 de fani au sărbătorit în Piaţa Universităţii din Capitală calificarea echipei Steaua în optimile de finală ale Ligii Europa, în urma victoriei din manşa secundă cu Ajax Amsterdam, scor 6-2 după loviturile de departajare.

Jandarmii prezenţi în Piaţa Universităţii au pus garduri de protecţie în zonă şi nu i-au lăsat pe suporteri să intre pe carosabil.

Autocarul cu jucătorii Stelei a trecut pe la Universitate, dar nu a oprit.

Reacţiile protagoniştilor

Vlad Chiricheş: E un moment frumos pentru toată echipa, la gol a fost o execuţie inspirată

Fundaşul formaţiei Steaua Bucureşti, Vlad Chiricheş, a declarat, joi seară, după calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, că este un moment frumos pentru toată echipa şi că îl bucură faptul că a marcat un gol frumos, printr-o "execuţie inspirată".

"E un moment frumos pentru toată echipa. Mă bucur că am marcat un gol frumos într-un moment nu foarte bun pentru mine. Am fost făcut cu ou şi cu oţet şi nu cred că merit să fiu batjocorit. Ne-am pregătit foarte bine, iar suporterii ne-au încurajat şi ne-au purtat pe sus. Sperăm să facem jocuri bune cu Chelsea. Urmează meciurile din campionat şi sper să intrăm într-un ritm bun. La gol a fost o execuţie inspirată", a spus Chiricheş la Digi Sport.

Laurenţiu Reghecampf: Nu cred că este o victorie istorică, ci una foarte importantă

Antrenorul echipei Steaua Bucureşti, Laurenţiu Reghecampf, a declarat, joi seară, după calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, că victoria în faţa formaţiei Ajax Amsterdam nu este una istorică, dar a precizat că este un succes important pentru fotbalul românesc.

"Nu cred că este o victorie istorică, ci una foarte importantă pentru Steaua şi fotbalul românesc. Am muncit mult, iar victoria este importantă pentru moralul jucătorilor noştri. A fost un joc bun în care am reuşit să-i blocăm pe adversari la mijlocul terenului. Mă bucur că am avut ocazii şi că am reuşit să şi marcăm, ceea ce la Amsterdam nu am reuşit. Urmează două meciuri grele în Liga Europa, cu o echipă foarte puternică, dar până atunci ne concentrăm pe campionat. Repet, cel mai important pentru noi este să câştigăm titlul cu numărul 24", a spus Reghecampf.

Frank De Boer: Cred că Steaua poate merge mai departe

Tehnicianul echipei Ajax Amsterdam, Frank de Boer, a declarat joi seară, după înfrângerea din meciul cu Steaua, scor 2-6 în urma loviturilor de departajare, că este păcat că formaţia sa nu s-a calificat în optimile Ligii Europa, însă a adăugat că gruparea bucureşteană poate merge mai departe.

"Meciul l-am început sub presiune, dar nu aşa de mare cum ne aşteptam. A fost greu să intrăm în dezavantaj la pauză, începutul de repriză secundă nu a fost atât de bun, dar în prelungiri am jucat calculat, pentru că cei de la Steaua erau obosiţi. E păcat că nu ne-am calificat mai departe. De-acum trebuie să ne revenim pentru campionat, care este cel mai important pentru noi. Trebuia să ne calificăm după ce am avut 2-0 în tur. Am avut un avantaj de două goluri, iar la final nu am mai avut nimic. Cred că am făcut tactica corectă pentru acest meci. Dacă marcam un gol, Steaua ar fi trebuit să dea patru. Păcat că nu am reuşit să înscriem. Este o înfrângere grea şi nu ne aşteptam să pierdem. Deşi gazonul a fost prost, noi nu am jucat atât de rău. Cred că Steaua poate merge mai departe. E o echipă bună, deşi a avut doi jucători importanţi suspendaţi. E o ocazie mare pentru stelişti să arate ceva important în faţa unei echipe ca Chelsea. Le dorim tot binele", a spus De Boer.

Latovlevici: Mergem la Londra să batem şi acolo, să distrugem tot

Fotbalistul echipei Steaua, Iasmin Latovlevici, a declarat, joi seară, după calificarea în optimile de finală ale Ligii Europa, că formaţia bucureşteană va aborda dubla manşă cu Chelsea Londra, din faza următoare, cu gândul la victorie.

"A fost un meci foarte greu, aveam crampoanele cele mai mari şi tot alunecam. Ne-am sacrificat, ne-a făcut Mister să plângem înainte de meci, ne-a arătat un videoclip, ceva cu 400 de metri la atletism. Mergem la Chelsea să batem şi acolo, de ce nu, să distrugem tot", a spus Latovlevici la Digi Sport.

LIVE TEXT

FINAL DE MECI. Steaua se califică în optimile Ligii Europa, după 4-2 la lovituri de departajare.

După 120 de minute de joc, meciul ajunge la penaltiuri.

Minutul 90: Meciul intră în prelungiri. Scorul e egal după 180 de minute de joc, 2-2.

Minutul 84: Ocazie pentru Ajax: Mingea trimisă cu capul de Boerrigter loveşte bara.

Minutul 76: Steaua înscrie din nou, prin Vlad Chiricheş, care a şutat din prima de la aproximativ 18 metri în vinclu, mingea intrând în poartă după ce a lovit bara.

Minutul 61: Ocazie Steaua: Adi Popa şuteaza din drop, dar mingea loveşte bara.

Minutul 56: Ocazie pentru Steaua. Tanase şutează de la 25 de metri, dar mingea trece putin pe lânga poartă.

Minutul 46: A început repriza a doua.

Minutul 45: PAUZĂ

Minutul 39: Gol Steaua. Latovlevici a primit o pasă din jumătatea stelistă, s-a apropiat până la 11 metri şi cu o scăriţă l-a învins pe Vermeer.

Minutul 35: Steaua primeşte o lovitură liberă de la 6 metri, cu toţi jucătorii Ajax-ului pe linia porţii, însă Raul Rusescu şutează într-un jucător. Steliştii au acuzat un henţ în careu.

Minutul 18: Cele două echipe practică un joc în viteză, cu ocazii la ambele porţi.

MInutul 11: Steaua a început în forţă meciul, dar olandezii au echilibrat jocul, ei având o ocazie mare la poarta lui Tătăruşanu.

Minutul 1: A început meciul.

Echipele de start:

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Râpă, Gardoş, Chiricheş, Latovlevici - Tatu, Prepeliţă, Tănase - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.

Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - Poulsen, De Jong, Eriksen - Cuenca, Sigthorsson, Fischer. Antrenor: Frank de Boer.

În tur, Ajax a câştigat cu scorul de 2-0.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici