Liverpool a semnat pe cinci ani cu columbianul Luis Diaz de la Porto

Echipa engleză Liverpool a semnat cu Luis Diaz, mijlocaş de bandă columbian, adus de la Porto, într-o tranzacţie în valoare de 45 de milioane de euro (37,5 milioane de lire sterline), la care se adaugă 15 milioane de euro (12,5 milioane de lire sterline) în bonusuri, a anunţat duminică BBC Sport.

105 afișări
Imaginea articolului Liverpool a semnat pe cinci ani cu columbianul Luis Diaz de la Porto

Sursa foto: Hepta

Diaz a semnat un contract până în 2027 cu clubul din Merseyside. Jucătorul în vârstă de 25 de ani fusese anterior legat de o mutare la Tottenham, care ar fi avut o ofertă de aproximativ 38 de milioane de lire sterline, respinsă.

„Sunt foarte fericit să semnez pentru Liverpool", a declarat duminică internaţionalul prin intermediul contului oficial de Twitter al clubului.

Diaz are nevoie de un permis de muncă şi este puţin probabil să ajungă la Liverpool mai devreme de sfârşitul săptămânii viitoare.

El a marcat 14 goluri şi a oferit cinci pase de gol în 18 apariţii în campionat în acest sezon pentru Porto, care este lider în Primeira Liga, din Portugalia.

Diaz a fost principala ţintă a şefului lui Liverpool, Jurgen Klopp, pentru fereastra de transferuri din vară, când preţul cerut ar fi fost mai aproape de 50 de milioane de lire sterline, dar Reds şi-a schimbat poziţia când a devenit clar că extrema ar putea pleca în altă parte dacă nu acţionează.

„Nu aş putea fi mai fericit că am reuşit să încheiem această afacere şi să-l aducem pe Luis la Liverpool", a declarat Klopp.

„Este un jucător excepţional pe care îl urmărim de foarte mult timp. Această echipă a meritat să adauge calitate şi când am jucat împotriva lui Luis la începutul acestui sezon, am văzut ce pericol este, cât de rapid este şi cum mentalitatea lui a fost de a-şi ajuta echipa".

Diaz se află în prezent în misiune internaţională cu Columbia, pentru meciurile de calificare la Cupa Mondială.

Liverpool a trimis o delegaţie în Argentina - unde Columbia joacă marţi - pentru a efectua o vizită medicală, astfel încât mutarea să poată fi finalizată înainte de închiderea ferestrei de transfer din ianuarie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici