Lothar Matthaus, gest impresionat. Marele fotbalist german a oferit Argentinei tricoul purtat de Maradona în finala Cupei Mondiale din 1986

Tricoul pe care Diego Maradona l-a purtat în finala Cupei Mondiale din 1986 a revenit joi în mâinile argentinienilor, graţie marelui fotbalist german Lothar Matthäus.

1987 afișări
Imaginea articolului Lothar Matthaus, gest impresionat. Marele fotbalist german a oferit Argentinei tricoul purtat de Maradona în finala Cupei Mondiale din 1986

Sursa foto: Twitter

Matthäus, care a făcut schimb de tricouri cu Maradona la pauza finalei câştigate de Argentina în Mexic, a returnat echipamentul istoric în cadrul unei ceremonii la Ambasada Argentinei din Madrid, scrie AP.

Tricoul va fi expus la un nou muzeu al fotbalului din capitala spaniolă.

"A fost întotdeauna o mare onoare să joc împotriva lui", a declarat Matthäus despre regretatul Maradona, prin intermediul unui traducător. "Ca jucător şi ca persoană, a fost întotdeauna cineva foarte important pentru mine. El va fi mereu în inimile noastre".

Matthäus a mai spus că a făcut schimb de tricouri cu Maradona şi după finala Cupei Mondiale din 1990, câştigată de germani în Italia. El a spus că acel tricou se află într-un muzeu din Germania.

Matthäus a primit o plachetă la Ambasada Argentinei în semn de recunoaştere a carierei sale de fotbalist şi a contribuţiei sale la valorile sportive.

Tricoul pe care Maradona l-a purtat împotriva Angliei în sferturile de finală ale Cupei Mondiale din 1986, când a marcat golul controversat "Mâna lui Dumnezeu", a fost vândut cu peste 9 milioane de dolari într-o licitaţie online organizată de Sotheby's în luna mai, cel mai mare preţ plătit vreodată la o licitaţie pentru o piesă de colecţie sportivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici