Luis Figo a fost numit consilier pentru fotbal la UEFA

Fostul mare fotbalist portughez Luis Figo, în vârstă de 44 de ani, a fost numit, miercuri, în funcţia de consilier pentru fotbal în cadrul UEFA, a anunţat site-ul forului european.

2 afișări

"Luis Figo a fost un jucător fantastic, cu un comportament exemplar atât pe teren, cât şi în afara lui. Sunt foarte mulţumit că s-a alăturat echipei noastre", a declarat preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin.

Figo se va ocupa de aspecte tehnice ale jocului, dar şi de legile fotbalului. "Când m-am apucat de fotbal, în 1990, nu mi-am imaginat că într-o zi voi avea oportunitatea de a lucra la UEFA. Cred că pot avea o influenţă pozitivă", a afirmat Figo.

De-a lungul carierei, Luis Figo a jucat la Sporting Lisabona, FC Barcelona, Real Madrid şi Internazionale Milano, în 2000 reuşind să câştige Balonul de Aur. Printre trofeele cucerite la nivel de club se numără Liga Campionilor din 2002, cu Real Madrid, dar şi titluri de campion al Spaniei şi Italiei.

La prima reprezentativă a Portugaliei, Luis Figo a strâns 127 de selecţii şi a marcat 32 de goluri.

În 2015, la şase ani de la retragerea din activitate, Figo a candidat la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), dar s-a retras din cursă cu o săptămână înainte de alegeri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici