Madrid va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Premiilor Sportive Laureus

Cea de-a 25-a ediţie a Laureus World Sports Awards, cel mai prestigios eveniment de premiere din sport, va avea loc la Madrid, la 22 aprilie, au anunţat miercuri primarul Madridului, José Luis Martínez-Almeida, şi preşedinta Comunităţii Madridului, Isabel Díaz Ayuso.

51 afișări
Imaginea articolului Madrid va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Premiilor Sportive Laureus

Madrid va găzdui cea de-a 25-a ediţie a Premiilor Sportive Laureus

Anunţul a fost făcut la Teatro Albéniz din capitala spaniolă, alături de membrii Academiei Laureus şi de foştii fotbalişti Raúl González şi Alessandro Del Piero.

Ceremonia va avea loc la Palacio de Cibeles, una dintre cele mai emblematice clădiri din centrul Madridului.

Acesta va fi cel de-al douăzeci şi cincilea an al Premiilor Mondiale Laureus pentru Sport, iar Madridul va avea onoarea de a primi Torţa Laureus de la Paris, oraşul care a găzduit Premiile Mondiale Laureus pentru Sport anul trecut.

Printre laureaţii de la acea ceremonie s-au numărat Lionel Messi, Shelly-Ann Fraser-Pryce şi tânărul tenisman spaniol Carlos Alcaraz. În ceea ce priveşte echipele, naţionala Argentinei, câştigătoare a Cupei Mondiale din Qatar, a câştigat premiul ,,Echipa mondială a anului 2023".

Nominalizaţii pentru cea de-a douăzeci şi cincea ediţie vor fi anunţaţi la 26 februarie, în şapte categorii, în urma unui vot al jurnaliştilor din cele mai importante mijloace de comunicare din lume.

Câştigătorii premiilor Laureus World Sports Awards sunt selectaţi de juriul sportiv: cei 69 de membri ai Academiei Mondiale Laureus World Sports, legende vii ale sportului care îi onorează pe cei mai mari sportivi ai prezentului.

Spania, gazdă şi în alte ediţii anterioare

Deşi este pentru prima dată când premiile Laureus World Sports Awards au loc la Madrid, nu este prima dată pentru Spania, deoarece Barcelona (2006 şi 2007) şi Sevilla (2021 şi 2022) au găzduit anterior evenimentul.

Spectacolul Laureus World Sports Awards va cuprinde, de asemenea, Premiul Laureus Sport for Good Award, care recunoaşte o persoană sau o organizaţie care a contribuit în mod semnificativ la transformarea vieţii copiilor şi a tinerilor prin intermediul sportului.

De la înfiinţarea sa, Laureus a contribuit la îmbunătăţirea vieţii a peste şase milioane şi jumătate de copii şi tineri adulţi şi sprijină în prezent peste 300 de programe comunitare bazate pe sport în întreaga lume. În acest fel, îndeplineşte cuvintele vizionare ale fondatorului său, sud-africanul Nelson Mandela, care a câştigat Premiul Nobel pentru Pace în 1993: "Sportul are puterea de a schimba lumea".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
madrid,
laureus,
premii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici