Manchester United apelează la inteligenţa artificială. Diavolii roşii încheie un acord cu o universitate de top

  • Manchester United a semnat un acord cu o universitate de top pentru a valorifica puterea inteligenţei artificiale (AI), în vederea obţinerii unui avantaj competitiv.
  • Diavolii Roşii au încheiat un parteneriat strategic cu Institutul de Sport al Universităţii Metropolitane din Manchester.
167 afișări
Imaginea articolului Manchester United apelează la inteligenţa artificială. Diavolii roşii încheie un acord cu o universitate de top

Scopul este acela de a îmbunătăţii performanţa clubului, valorificând inteligenţa artificială. Parteneriatul îi acordă lui Manchester United acces la studiile de cercetare şi inovare ale institutului, care se concentrează pe utilizarea inteligenţei artificiale pentru a dezvolta tehnici avansate de analiză şi măsurători care nu sunt încă folosite de alte cluburi de fotbal din prima ligă.

AI va permite echipei de analişti a lui United să proceseze rapid un volum tot mai mare de date în timpul meciurilor. Această analiză în timp real va ajuta deciziile importante luate de managerul Erik ten Hag şi de staff-ul tehnic.

Utilizarea inteligenţei artificiale include urmărirea jucătorilor şi combinarea datelor în diferite faze ale jocului pentru a optimiza strategiile. Feedback-ul în direct va servi, de asemenea, la identificarea semnelor de avertizare care ar putea duce la accidentări.

Noile tehnici vor fi supuse unor teste în timpul sesiunilor de antrenament, unde dronele aeriene filmează în mod obişnuit activităţile primei echipe la Carrington. Odată validate, aceste metode bazate pe inteligenţă artificială vor fi integrate în scenarii reale de meci.

Directorul de fotbal al lui United, John Murtough, a declarat pentru Goal: „Colaborarea cu Institute of Sport se va baza pe echipele noastre excelente de cercetare şi inovare existente pentru a îmbunătăţi şi mai mult performanţa şi sprijinul pentru dezvoltare pe care îl putem oferi jucătorilor noştri."

Profesorul Tim Cable, directorul institutului, a adăugat: „Colaborarea noastră cu Manchester United ne-a permis să atragem în Manchester talente de talie mondială şi să aducem cercetarea noastră ştiinţifică de ultimă generaţie pentru a răspunde nevoilor de performanţă ale clubului. Iniţiativa va oferi clubului un nivel suplimentar de inteligenţă, consolidând şi mai mult operaţiunile de fotbal ale Manchester United."

Proiectul institutului îşi propune să aprofundeze aspectele tehnice, tactice şi fizice ale fotbalului de elită, utilizând inteligenţa artificială pentru a crea un avantaj tangibil pe teren.

Cu toate acestea, va exista o importanţă continuă a analiştilor experţi, care vor interpreta datele şi vor comunica informaţii personalului tehnic pentru o mai bună luare a deciziilor. Această mutare strategică demonstrează angajamentul lui United de a folosi tehnologia de ultimă oră pentru a îmbunătăţi performanţa.

Man United revine în acţiune împotriva lui Newport County, într-o confruntare din al patrulea tur al Cupei FA pe 28 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici