Manchester United ar putea avea noi proprietari. Investitori din SUA şi Arabia Saudită sunt interesaţi să cumpere clubul englez

  • Clubul britanic de fotbal Manchester United ar putea avea un nou proprietar.
  • Famila Glazer care îl deţine a anunţat că ar putea renunţa la celebrul club.
291 afișări
Imaginea articolului Manchester United ar putea avea noi proprietari. Investitori din SUA şi Arabia Saudită sunt interesaţi să cumpere clubul englez

Compania INEOS, a lui Jim Ratcliffe, a intrat oficial în procesul de licitaţie pentru a cumpăra Manchester United. Decizia a fost anunţată marţi, la câteva luni după ce proprietarii clubului, membrii familiei Glazer, au declarat că iau în considerare vânzarea clubului în timp ce explorează „alternative strategice", potrivit Reuters.

Miliardarul britanic Ratcliffe, un fan al echipei de 20 de ori campioană a Angliei, şi-a declarat interesul pentru club în luna august. În toamnă el a declarat că a fost informat de către Glazer că echipa din Premier League nu este de vânzare. Totuşi, compania sa INEOS a intrat oficial în procesul de licitaţie.

Ratcliffe a încercat să cumpere şi clubul Chelsea Londra, dar a fost întrecut de un grup de investiţii condus de americanul Todd Boehly şi Clearlake Capital. Ratcliffe este bine văzut de fani, dar ar putea fi împiedicat de preţ. Unii analişti estimează valoarea clubului la peste 4,5 miliarde de dolari.

Unele zvonuri spun că investitori dintr-o ţară din Golf ar putea fi interesaţi să cumpere United. Mai mult chiar, ministrul sportului din Arabia Saudită, prinţul Abdulaziz bin Turki Al-Faisal, a confirmat pentru Sky Sports intenţia ţării sale de a prelua United.

Cotidianul The Times a anunţat că există interes şi din partea unor investitori din Statele Unite ale Americii şi Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici