Maradona cere scuze numai femeilor

Diego Maradona, selecţionerul Argentinei, care a provocat un scandal în urma declaraţiilor făcute, miercuri, după calificarea echipei sale la Cupa Mondială din 2010, a cerut scuze femeilor din lumea întreagă, însă nu şi jurnaliştilor, către care s-au îndreptat injuriile sale.

16 afișări
Imaginea articolului Maradona cere scuze numai femeilor

Diego Maradona cere scuze numai femeilor (Imagine: Mediafax Fo/AFP)

"Cer scuze femeilor, mamei mele, femeilor din Argentina, din Uruguay, din lumea întreagă. Dar numai lor. Nu şi celorlalţi," a declarat Maradona, vineri, la postul de televiziune TyC Sports.

Joi seară, la microfonul postului de radio Radio Continental, Maradona a declarat că nu-şi retrage cuvintele. "Nu vreau să dau înapoi. Fiecare ştie ce spune. Eu cred că mulţi jurnalişti doreau ca echipa naţională să nu se califice la CM. Cei care au vorbit ştiu bine că au avut un comportament antiargentinian şi nu vreau să le iert asta", a spus selecţionerul argentinian.

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a anunţat, vineri, deschiderea unei proceduri disciplinare împotriva lui Diego Maradona, ca urmare a comentariilor violente adresate presei, punctate de vulgarităţi, în conferinţa de presă de miercuri.

"Această calificare este pentru cei ce nu au crezut în această echipă şi care m-au tratat ca pe un nimic. Astăzi, suntem la CM fără ajutorul nimănui şi cu toate onorurile. Celor care nu au crezut în noi, şi cer scuze doamnelor, să mi-o s... şi să continue să o s...", a declarat Maradona miercuri.

Imaginea fostului căpitan al echipei Argentinei, campioană mondială în 1986, este grav şifonată după acest scandal.

Potrivit unui sondaj realizat pe Internet de cotidianul argentinian La Nacion, 79 la sută dintre cititori apreciază că Federaţia de Fotbal din Argentina trebuie să-l demită pe Maradona. Contractul acestuia cu federaţia expiră pe 4 noiembrie, selecţionerul având programată o întâlnire cu preşedintele forului argentinian, Julio Grondona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici